5 chýb pri nákupe potravín, ktoré zabíjajú vašu peňaženku

míňať, peniaze, peňaženka, oheňmíňať, peniaze, peňaženka, oheň

Ak prechádzate po akomkoľvek obchode s potravinami a len tak bezcieľne nakupujete, ste na rýchlej ceste k serióznym výdavkom. Priemerný Slovák minie na potraviny každoročne pätinu svojho príjmu. Ak chcete vedieť, ako ušetriť vaše ťažko zarobené peniaze a získať niečo navyše, pripravili sme pre vás prehľad typických chýb, ktoré ľudia robia pri nakupovaní.

 

 

 

  1. Kupujete potraviny mimo sezónu
    Ak kupujete produkty mimo sezónu, znamená to, že boli dodané do zahraničia. Častokrát precestovali oveľa väčší kus sveta ako priemerný dovolenkár. Tento výlet sa takmer vždy odrazí na cenovke. V skratke to znamená, že za takéto produkty platíte oveľa viac ako počas lokálnej sezóny. Nehovoriac o tom, že medzinárodne dodávané produkty strácajú väčšinu svojej čerstvosti už počas prepravy.
  2. Kupujete nevykostené mäso
    Pri nákupe produktov alebo mäsa na váhu je dôležité dvakrát skontrolovať cenu za 100 gramov každej položky. Ak nakupujete mäso, nezabudnite dávať pozor na cenu za porciu, pretože musíte brať do úvahy extra váhu kostí a tuku zvieraťa.
  3. Nepozeráte sa na spodné police
    Fakt: Váš miestny obchod s potravinami sa vás snaží obabrať. Aby sa maximalizoval ich zárobok, väčšina obchodov s potravinami umiestnila najdrahšie produkty na úroveň očí, pretože vedia, že sa väčšina zákazníkov pravdepodobne nebude ohýbať alebo naťahovať, aby našli výhodnejšiu ponuku. Takže nabudúce sa pri nákupe riadne poobzerajte.
  4. Kupujete iba „značkové“ potraviny
    Značky, ktorým dôverujete, môžu v skutočnosti nabúravať váš rodinný rozpočet. Preto sa rozhliadnite a skúste postupne hľadať alternatívy k vašim obľúbeným, no často predraženým produktom.
  5. Kašlete na kupóny
    Ak si myslíte, že kupóny sú iba pre dôchodcov, tak ste na omyle. Navyše vám ujde kopec príležitostí, vďaka ktorým môžete mesačne ušetriť väčší obnos peňazí. Dnes už nemusíte po každom nákupe nosiť domov akciové letáky, všetky zľavové kupóny nájdete na internete zdarma. A nielen tie do potravín. Využiť môžete napríklad portál vasekupony.sk
Viac o téme: Peniaze Ceny Potraviny Nákup Šetrenie Obchod Míňať
  • Autor: © Zoznam/el
  • Zdroj: bestlifeonline Foto: Getty

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy