Výsledky prestížneho ocenenia sú známe: Táto firma najviac podporuje rodiny svojich zamestnancov

IBM
IBM

Ocenenie Family Friendly firma of UNICEF-u sa minulý rok udeľovalo po prvýkrát. Možno sa pýtate prečo, keď UNICEF na Slovensku pôsobí už pomerne dlhú dobu? Je to preto, lebo ešte žiadna firma nesplnila prísne podmienky, ktoré si UNICEF stanovil na získanie tohto titulu. Titul Family Friendly Firma sa udeľuje zamestnávateľom a firmám, ktoré kladú veľký dôraz na podporu rodiny samotnej a rodiny svojich zamestnancov.

 

 

Po trojmesačnom audite v nadnárodnej firme IBM bol UNICEF presvedčený, že táto firma je ideálny kandidát na titul Family Friendly Firma. Tento titul dostala spoločnosť IBM na tri roky, počas ktorých sa zaviazala podporovať aktivity UNICEF, ale hlavne jeho program Svetový rodič.

Tento program spočíva v každomesačnej pomoci v podobe malého finančného príspevku, aby deti, ktoré sa nachádzajú v núdzi v rôznych krajinách, získali humanitárnu pomoc. Pravidelné prispievanie patrí medzi najefektívnejšie formy pomoci. Práve vďaka programu Svetových Rodičov dokážeme efektívne plánovať a v prípade humanitárnych kríz okamžite reagovať.

Talent Acquisition Lead Slovakia zo spoločnosti IBM Ivan Tomko hovorí, že rodina a podpora rodiny je pre firmu IBM veľmi dôležitá. V IBM sa ponúka množstvo benefitov, ktoré môžu zamestnanci firmy využívať spoločne so svojimi rodinami. Splniť prísne kritéria organizácie UNICEF bola pre IBM výzva, ale nie nedosiahnuteľná. Oceňovanie firmy IBM prebehlo počas IBM Festu Heroes, ktorý sa konal v októbri 2019 v Starej Tržnici v Bratislave.

Práve tento titul je potvrdením toho, že IBM na Slovensku patrí k lídrom medzi zamestnávateľmi, ktorí zachytávajú svetové trendy.

Mária Sliacka, výkonná riaditeľka Slovenskej nadácie pre UNICEF dodáva: „Sme radi, že práve taká firma ako IBM sa stala prvou Family Friendly Firmou UNICEF na Slovensku. Podpora rodiny zo strany zamestnávateľov je jedna z kľúčových tém UNICEF na celom svete. Osobne ma teší, že IBM nám pomôže spromovať kľúčový program SVETOVÝ RODIČ UNICEF medzi svojimi zamestnancami.

Viac o téme: Ocenenie Zamestnávateľ Rodiny IBM UNICEF
  • Autor: © Zoznam/el
  • Zdroj: IBM, Foto: IBM
  • PR článok
 
Staršie správy
Staršie správy