12 príznakov vysokej inteligencie: Ako spoznať, že má človek vysoké IQ?

Inteligencia je veľmi dôležitá a špecifická súčasť našej osobnosti, ktorá nehovorí nič o našich vedomostiach a znalostiach, ako si mnohí myslia – neurčujú ju teda známky v škole, to je vec usilovnosti, vôle a schopnosti učiť sa. Ide skôr o schopnosť logicky uvažovať, spájať súvislosti a podobne. Existuje niekoľko znakov, vďaka ktorým poznáte, že má človek vysoké IQ. Nemáte ho náhodou tiež? Schválne nám dajte vedieť, či by ste si priali byť géniovia alebo radšej nie, niekedy vám to môže spôsobiť zbytočné ťažkosti.

  1. Nefajčíte
    Ľudia, ktorí nefajčia, majú vyššie IQ ako tí, ktorí vyfajčia niekoľko cigariet denne. Ubúdajú vám potom mozgové bunky. Nefajčite - budete múdrejší.
  2. Netrávite veľa času na telefóne
    Modré svetlo je škodlivé, to vieme všetci a to pôsobí na náš mozog. Tí, ktorí namiesto hrania hier na telefóne, čítajú knihu, sú v priemere inteligentnejší.
  3. Ste nočná sova
    Učíte sa v noci, v noci sa vám lepšie pracuje a ste produktívnejší? Budete mať najskôr veľmi vysoké IQ.
  4. Ste vysoký
    Vyšší ľudia sú podľa výskumu vo všeobecnosti inteligentnejší ako ľudia malého vzrastu.
  5. Máte modré oči
    Modrookí ľudia sú múdrejší ako tí, ktorí majú tmavé oči. Vedci doposiaľ neodhalili konrétnu príčinu.
  6. Ste chudý
    Obezita a nadváha nepriaznivo pôsobia na váš životný štýl a spôsob života. Na spánok a kvalitné myslenie.
  7. Jete zdravo
    Áno, áno, áno – nezdravé jedlo spôsobuje to, že mozog nie je vyživovaný správnymi látkami a teda negatívne pôsobí na myslenie a inteligenciu všeobecne.
  8. Ste introvert
    Výskumy ukazujú, že introverti sú inteligentnejší ako otvorení ľudia, ktorí sa radi socializujú a zoznamujú.
  9. Ranné tehotenské nevoľnosti
    Pokiaľ čakáte dieťa a máte početné nevoľnosti, môžete očakávať, že bude vaše dieťa veľmi inteligentné, najmä čo sa týka jazykov.
  10. Najstaršie z detí býva najinteligentnejšie
    Máte mladších súrodencov a ste najstarší? Tak to ste dosť možno ten šťastlivec s vyšším IQ. Nejde o genetiku, ale o súhru rodičov a prvé dieťa dostáva do vienka najviac inteligencie – tvrdia výskumy.
  11. Psychické problémy
    Veľmi často majú géniovia aj psychické problémy alebo pridružené psychické poruchy – ADHD, ADD alebo napríklad Aspergerov syndróm. Nie je to samozrejme pravidlo, ale je to veľmi časté.
  12. Inteligentní ľudia často berú drogy
    Možno sa tomuto bodu budete diviť, ale je to tak. Niekedy je ich inteligencia taká vysoká, že ju sami nezvládnu a potrebujú sa s tým nejako vysporiadať. Nerobia správne rozhodnutia a pomáhajú si návykovými látkami.

 

Viac o téme: Znaky Inteligencia IQ Logika Uvažovanie
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Foto: Getty, happymag
Staršie správy
Staršie správy