Priznania kandidátov: Po týchto slovách z pohovoru radšej utiekli

Je jasné, že si zamestnávateľ počas pracovného pohovoru tvorí názor o uchádzačovi – rovnako si však uchádzač overuje svojho potenciálneho zamestnávateľa. Niektoré príbehy uchádzačov, ktoré nájdete v tomto článku sú naplnené „červenými vlajkami“ – jasnými znakmi, že práca pre danú spoločnosť by bola zlou voľbou. Keď sa stretnete s podobnými znakmi, je pravdepodobné, že takúto prácu nechcete, aj keď vám ponúknu. Utečte - samozrejme slušne a profesionálne – a sústreďte sa radšej na ďalšie príležitosti.

  1. „No, nadčasy nie sú povinné, ale väčšina ľudí sa drží aj po pracovnej dobe.“
    Prekvapenie: Nadčasy boli povinné.
  2. V tom čase som to nevedel, ale výraz „pestrá pracovná náplň“ bol znamením, že mi dajú prácu štyroch pozícií a iba jednu mzdu. Nevydržal som tam ani rok. Inzeráty s podobnými výrazmi ani nedočítam.
  3. Keď vám povedia „koľko vám platíme zostáva medzi nami, nediskutujte o mzdách s nikým iným“, zvyčajne to znamená, že sa vám snažia zaplatiť menej ako vašim spolupracovníkom, ktorí vykonávajú rovnakú prácu.
  4. „Chceme len to najlepšie z najlepšieho.“ Ja: „Koľko platíte?“ „Minimálnu mzdu.“
  5. Raz sa ma personalistka priamo spýtala, či nemám problém pracovať cez víkendy zadarmo. Povedal som jej, že môj voľný čas je cennejší ako čokoľvek iné, a že jediný spôsob, ako budem pracovať cez víkend je, že mi zaplatia - ak budem mať chuť pracovať cez víkend. Poriadne sa na mňa nahnevala a rozhovor hneď ukončila. Najväčšia červená vlajka, akú som kedy videl, pretože sa ju ani len nesnažili skryť.
  6. Anketár: Máte nejaké otázky?
    Ja: Akej najväčšej výzve toto oddelenie v poslednej dobe čelilo?
    Anketár: Personálnym zmenám.
  7. Keď podpisujete všetky formuláre, ktoré vám dávajú, a chcete si prečítať každý dokument, aby ste mohli úplne pochopiť, do čoho idete - medzitým vám začnú hovoriť, že to nemusíte čítať. „Len sa tu podpíšte a môžeme ísť ďalej.“
  8. Raz som odmietla pracovnú ponuku, pretože spomenuli, že predchádzajúca osoba na rovnakej pozícii skončila po niekoľkých mesiacoch. Navyše, väčšina ľudí, s ktorými som absolvovala pohovor, pôsobila vystresovane.
  9. „Musíte nosiť oblečenie, na ktorom je logo spoločnosti. Musíte si ho kúpiť sami. Od spoločnosti.“
  10. Vždy sa opýtajte anketára na poslednú osobu, ktorá pracovala na pozícii, na ktorú sa hlásite, ako dlho pracovala a prečo odišla. Ich odpovede môžu byť veľmi výpovedné pre pracovné prostredie.
  11. „Neplánujete mať deti tak skoro, však?“
  12. Moje obľúbené: „Veľa ľudí sa hlási na túto pozíciu, mali by ste byť radi, ak vás vezmeme.“
  13. Ak na ich tvárach vidíte až priveľkú úľavu, že sa niekto na ich pohovor skutočne dostavil.
  14. V mojej súčasnej práci po mojom pohovore manažér povedal: „Proste sa nezapájaj do drámy medzi ostatnými zamestnancami a všetko bude v poriadku.“ Nebolo to v poriadku.

S akými najzvláštnejšími situáciami ste sa na pohovoroch stretli vy? 

Viac o téme: Interview Práca Pohovor Zamestnanci Zamestnávatelia
  • Autor: © Zoznam/el
  • Zdroj: boredpanda Foto: Getty

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy