Využite psychologické poznatky: 6 inteligentných tipov, ktoré môžete použiť v práci

Zdroj: zívanie, únava, žena, stena, žltá

Toto sú ďalšie psychologické tipy, ktoré fungujú na podvedomej úrovni. Môžu vám pomôcť získať dôveru inej osoby, získať súhlas od vášho nadriadeného alebo vám pomôžu uvoľniť sa, keď ste pod tlakom. Navyše sú tieto tipy ľahko použiteľné v každodennom živote. Implementácia každého z týchto trikov trvá chvíľku, takže ak si ich zapamätáte, pokojne ich začnite využívať čo najskôr.

 

 

  1. Ak si myslíte, že sa na vás niekto pozerá, zívnite si
    Stačí sa pozrieť na úvodný obrázok. Máte chuť zívnuť si, však? Áno, zívanie je mimoriadne nákazlivé. Ak chcete zistiť, či vás niekto pozoruje, len zívnite a rozhliadnite sa. Osoba, ktorá vás sledovala, si pravdepodobne tiež zívne.
  2. Ak sa niečoho chcete zbaviť, podajte to počas rozhovoru
    Opýtajte sa niekoho osobnú otázku alebo sa ich opýtajte na názor. Pri odpovedaní bude mozog tak zaneprázdnený, že všetky ostatné činnosti sú vykonávané automaticky. V tejto situácii bude väčšina ľudí bez premýšľania brať do rúk čokoľvek im podáte.
  3. Ak sa chcete s niekým spriateliť, požiadajte ho o láskavosť
    Malo by to byť niečo veľmi jednoduché, napríklad podanie ceruzky, obrúsku, hárku papiera alebo pera. Osoba, ktorá vám robí láskavosť, si paradoxne bude myslieť, že ste im sympatický, pretože vám robí službu.
  4. Naplánujte si dôležité stretnutia na začiatok alebo koniec dňa
    Ľudia si najlepšie zapamätajú veci, ktoré sa dejú na začiatku a na konci dňa. Všetko ostatné je iba matná spomienka. Z tohto dôvodu vám odporúčame naplánovať dôležité stretnutia na tieto časové obdobia. Ak máte pracovný pohovor, skúste byť prvým alebo posledným kandidátom.
  5. Pri rozhovore s inými ľuďmi dávajte pozor na smerovanie chodidiel
    Ľudské nohy vám môžu pomôcť rozpoznať skutočné emócie v rozhovore. Ak k niekomu prídete a obrátia k vám iba svoje telo, ale nie nohy, znamená to, že vás nemajú až tak v láske. Mimochodom, ak špičky ich topánok smerujú úplne iným smerom, znamená to, že chcú odísť čo najskôr.
  6. Napodobňovanie ostatných ľudí vám pomôže získať ich dôveru
    Opakovanie gest, držania tela alebo výrazov tváre vám môže pomôcť získať ich dôveru. Aj keď si osoba nevšimne, že sa vo vás vidí kvôli povedomým gestám. Väčšina ľudí má rada samých seba. Najdôležitejšie je, aby ste to s týmto trikom neprehnali.

Viac o téme: Pracovisko Triky Tipy Práca Život Klamstvo Trik Psychológia Spoločnosť
  • Autor: © Zoznam/el
  • Zdroj: Foto: Getty, brightside

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy