Najdrahšie zbytočnosti na svete: Neuveríte, koľko môže stáť toaletný papier

Väčšina ľudí už teraz vie, čo by urobili, keby vyhrali v lotérii. Tento zoznam pravdepodobne vyzerá u každého dosť podobne. Kúpte si dom, splaťte svoj dlh, darujte na charitu - možno si zaobstarajte rýchle auto alebo choďte na peknú dovolenku, a možno vám niečo aj zostane. Čo si kupujú ľudia, ktorí toto všetko už majú a peniaze pre nich nie sú žiaden problém. Ukazuje sa, že niektorí z nich si kupujú dosť smiešne veci. Takže tu sú najdrahšie zbytočnosti, na ktoré milionári míňajú svoje peniaze.

Zlatý toaletný papier – 1.38 miliónov dolárov

Vtipným darčekom, ktorý si môžete kúpiť, je toaletný papier potlačený bankovkami. Niektorí milionári šli o krok ďalej a začali kupovať toaletný papier vyrobený zo skutočného zlata. Je to úplne funkčné, 22 karátové a dvojvrstvové, ale doslova to nie je o nič lepšie ako bežný toaletný papier. Existuje len preto, aby zapôsobil na hostí, keď vojdú do kúpeľne. Potom doslova spláchnu desaťtisíce. Či si niekto tento produkt reálne kúpil nevieme, ale s určitosťou vieme povedať, že existuje. Vyrába ich austrálska firma.

Najdrahšie zbytočnosti na svete: Galéria fotiek (7)

Účes za 15,000 dolárov

Nechápte to zle, dať sa niekedy ostrihať nie je zbytočné, ale spôsob, aký zvolil tento pán je trocha cez čiaru. Keď sa sultán z Bruneja rozhodol, že potrebuje ostrihať, nenašiel miestneho holiča - rozhodol sa, že to zvládne len anglický kaderník. Sultán skutočne zaplatil 15 000 dolárov za to, že holič preletel z Londýna vyše 10 tisíc kilometrov. To je dosť prehnaná cena za niečo, čo zvyčajne trvá najviac hodinu.

Najdrahšie zbytočnosti na svete: Galéria fotiek (7)

Žralok tigrovaný

Čo spraví radosť niekomu, kto už má všetko? Zdá sa, že obrovský žralok tigrovaný, rozrezaný na polovicu a naložený vo formaldehyde. Znie to morbídne, ale žralok je vlastne umelecké dielo Damiena Hirsta, ktoré niekto pôvodne kúpil za 93 000 dolárov. To je dosť veľa samo o sebe, ale neskôr ho miliardár Steve Cohen odkúpil za 8 miliónov dolárov. Je to doslova iba žralok rozrezaný na polovicu, ktorý sa pomaly rozkladá, takže tu ani nebude navždy.

Najdrahšie zbytočnosti na svete: Galéria fotiek (7)

Super Jumbo Jet

Kúpa súkromného lietadla je celkom štandardné milionárske správanie. Ak veľa cestujete, určite to nie je zbytočné. Jeden člen saudskej kráľovskej rodiny si zaplatil vylepšenia svojho lietadla, ktoré nie sú až také praktické. Utratil 319 miliónov dolárov na dvojpodlažný jumbo jet, a potom ho nechal prerobiť tak, aby sa na palube mohli voziť aj všetky jeho kone a jeho dve autá Rolls Royce. Cena sa tak vyšplhala na 500 miliónov. Keďže je nepravdepodobné, že pôjde niekam, kde bude potrebovať stádo zvierat a dve autá, nejedná sa práve o najlepšiu kúpu.

Najdrahšie zbytočnosti na svete: Galéria fotiek (7)

Lego kocka z čistého zlata

Existuje niečo zbytočnejšie ako jedna kocka Lega? Zdá sa, že áno - 14 karátová kocka Lega vyrobená zo zlata. Okrem toho, že váži 2,65 gramov a bliští sa, nemá táto kocka žiadne využite. To znamená, že pokiaľ nie ste ochotní vysoliť ďalších 13 000 eur za ďalšiu kocku, ostane táto zbytočná kocka Lega navždy sama. Určite si teda zaslúži miesto v zozname drahých a zbytočných vecí.

Najdrahšie zbytočnosti na svete: Galéria fotiek (7)

Fotogaléria k článku Počet fotiek: 7
Viac o téme: Peniaze Milionár Milióny Boháč Bohatstvo
  • Autor: © Zoznam/el
  • Zdroj: Foto: Getty, beamazed.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy