Dala výpoveď v práci a začala chovať slimáky: Ich sliz teraz predáva za pekné peniaze

Zdroj: Gettty Images

Dermatológovia tvrdia, že slimačí sliz je skvelým prostriedkom na hydratovanie pleti a spomalenie starnutia. Výrobcovia kozmetiky po celom svete preto používajú slimačí sliz vo svojich produktoch. Záujem výrobcov o tento netradičný "produkt" si uvedomila aj mladá žena z Tuniska, ktorá sa rozhodla začať v tejto oblasti podnikať. Dala výpoveď vo svojej práci v kancelárii a dnes predáva každý mesiac takmer 20 kíl slimačieho slizu miestnej lekárni. Okrem toho tiež svojich slimákov predáva reštauráciám, ktoré ich pripravujú na francúzsky spôsob.

Dermatológovia tvrdia, že táto lepkavá "vec" účinne bojuje proti starnutiu pleti a dodáva je potrebnú výživu a hydratáciu. Aj preto je slimačí sliz žiadaným artiklom, keďže mnohí výrobcovia kozmetiky ho pridávajú do svojich produktov. Predpokladá sa, že záujem o slimačí sliz a aj jeho hodnota do roku 2025 výrazne vzrastie.

Biznis zo slimačieho slizu 

Tento trend si všimla aj žena z Tuniska, ktorá sa ho rozhodla využiť a založila na ňom svoje podnikanie. Do svojho projektu investovala 10-tisíc dolárov a hovorí, že veľké úsilie na jeho prevádzku nie je potrebné vynakladať.

Sliz zo slimákov odoberá tak, že slimáka položí do misy, v ktorej je mixtúra zo soli a octu. Ale pozor, túto činnosť musí urobiť 10 minút pred tým, ako sliz predá klientovi, ktorý ho chce použiť do produktov na starostlivosť o pleť.

Zakladateľka spoločnosti štyri roky podrobne skúmala výhody slimačieho slizu a zistila, že je bohatý na kyselinu hyaluronovú, kolagén a vitamín E. Priemerná cena za kozmetický produkt obsahujúci slimačí sliz sa pohybuje v cene od 15 do 25 dolárov.

Chcete vedieť, ako sa zbiera sliz slimákov a ako sa s ním pracuje? Ukážeme vám to v tomto videu:

Viac o téme: Sliz Kozmetická spoločnosť
  • Autor: © Zoznam/es
  • Zdroj: businessinsider; sharjah24; Foto: gettyimages

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy