Najhorší realitní makléri všetkých čias: S týmito ľuďmi nechcete kupovať svoj prvý byt

Kúpa prvej nehnuteľnosti je významná udalosť v živote každého človeka. Každý chce, aby si vybral to správne bývanie, aby sa nestal obeťou podvodu, aby objavil svoj nový domov, ktorý najbližšie roky nebude musieť opustiť. Kúpa a predaj nehnuteľností dnes väčšinou prebieha prostredníctvom realitnej kancelárie. A tak, ako sú na trhu tie dobré a kvalitné, tak sa medzi odborníkmi a profesionálmi pohybujú aj fušeri a amatéri, ktorí o tom, ako má vyzerať dobrý realitný maklér, nikdy nepočuli. Chcete príklad? Tu je ich niekoľko.

  1. Mŕtvy chrobák
    Raz som telefonoval s jednou maklérkou, rozprávala však neskutočne potichu, takmer nič som jej nerozumel. Na moje otázky odpovedala iba jedným, dvoma slovami a keď som aj po niekoľkých minútach tohto utrpenia videl, že nemá absolútne záujem mi niečo povedať, naštval som a zložil som jej telefón.
  2. Čo mi vyvolávate, veď ten inzerát som už stiahla?!
    Volala som jednej maklérke a chcela som zistiť, či je ešte dostupný byt, o ktorý som mala záujem. Nahnevaná na mňa spustila, prečo jej vyvolávam, veď ten byt už ona dávno stiahla. To, že ho pridala aj na ďalšiu stránku s realitami a zabudla ho odtiaľ zmazať, jej asi nedošlo.
  3. Nie je to tak, ako to vyzerá
    Na obhliadke jedného bytu sme videli popraskanú omietku, fľaky a mapy na stenách a vydutú podlahu. Keď sme sa na to makléra pýtali, všetko zahováral, že o nič vážne nejde, že takú podlahu nájdeme v každom druhom byte a že steny sa dajú nastierkovať a vymaľovať a byt bude ako nový. Najväčším gólom bolo, keď nám nedovolil pozrieť sa do špajze, vraj si to majiteľ neželá. Poďakovali sme a odišli z bytu preč. Zaujímalo by ma, či sa ten byt vôbec podarilo predať.
  4. To máte takýto nízky rozpočet?
    S manželom sme chceli kúpiť dom z inzerátu, ktorý sme objavili. Realitná maklérka nám však povedala, že je už predaný. Bola však ochotná a pýtala sa nás, či si nás môže zaradiť do databázy a ak by sa objavil podobný inzerát, dala by nám vedieť. Pýtala sa nás na naše predstavy a tiež na sumu, ktorú sme ochotní zaplatiť. Keď sme jej povedali, zasmiala sa a pochybovačne povedala: „To máte takýto nízky rozpočet? To budete bývanie hľadať roky.“
  5. Zistím vám to a dám vedieť
    Najčudnejšie bolo, že hoci pani maklérka zdvihla telefón, neobťažovala sa ani pozdraviť, bola len ticho. Tak som sa predstavil ja a povedal jej, ohľadom akého bytu volám. Rozlúčila sa so mnou s tým, že mi zistí, či je byt aktuálny a dá vedieť. Odvtedy som už o nej nikdy nepočul. A asi som aj rád.

Myslíte si, že vy by ste prácu realitného makléra vedeli robiť lepšie? Ak sa chcete uplatniť v oblasti predaja realít, vyhľadajte si na Kariéra.sk voľné pracovné miesta na pozíciu realitný maklér.  

Aby vám ponuky z tejto oblasti neunikli, nastavte si šikovného Agenta pracovných ponúk, ktorý vám bude takéto inzeráty zasielať priamo na váš e-mail.

Viac o téme: Kúpa Reality Realitný maklér Predaj bytu
  • Autor: © Zoznam/es
  • Zdroj: Foto: gettyimages

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy