V Nemecku už nemajú opicu: Ak si človek vypil a je mu zle, je chorý, vyhlásil súd

Zdroj: Getty Images

Nemecký súd rozhodol, že nevoľnosť po alkoholickom hýrení - opica, je vlastne choroba. Ak to niekto v Nemecku preženie s alkoholom a nasledujúci deň ho bolí hlava, prípadne mu je nevoľno a trávi hodiny nad misou toalety, po novom bude mať v rukách silný argument. Opica už nie je len opicou, po novom je to choroba.

V Nemecku po novom ľudia už nemusia skľúčene priznať, že majú opicu, lebo to prehnali s alkoholom. Terraz už môžu pokojne vyhlásiť, že sú chorí. Ako je vôbec možné, že opica je dnes vnímaná v Nemecku ako choroba? Za všetko môže výrobca nápoja slúžiaceho ako prevencia proti opici. Výrobca bol na súde vo Frankfurte obvinený, že vytváral ilegálne tvrdenia o vplyve svojho nápoja na ľudské zdravie.

Súd totiž definoval chorobu ako "malé alebo dočasné narušenie normálneho stavu či normálnej aktivity tela". A práve tak sa prejavuje napríklad aj opica. Súd preto vyhlásil, že spoločnosti vyrábajúce takéto potraviny alebo nápoje, ich nesmú predávať ako produkty na liečenie opice alebo jej symptómov - únavu, napínanie na vracanie či bolesti hlavy. 

Nové nariadenie súdu znie, že informácie o potravine nesmú produktu pripisovať vlastnosti prevencie či liečenia choroby alebo navodzovať tento dojem. Hneď za tým dodáva, že chorobou sa rozumie aj malé alebo dočasné narušenie normálneho stavu či normálnej aktivity tela.Toto nariadenie v Nemecku prichádza v čase osláv Októberfestu, ktoré je v krajine populárne a mimoriadne obľúbené.

 

Viac o téme: Nemecko Opica Práca
  • Autor: © Zoznam/es
  • Zdroj: Zdroj: ladbible; Foto: gettyimages

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy