Do konca života nemusí nič robiť: Muž vyhral v lotérii, 30 rokov mu budú každý mesiac platiť 10-tisíc libier

Mladý muž Dean Weymes mal obrovské šťastie. Vyhral v národnej lotérii, ktorej hlavná cena zabezpečí človeka na celý život. V bežných lotériách človek vyhrá konkrétnu sumu a tým sa to končí. V tejto špeciálnej lotérii však výherca získa zabezpečenie až do konca svojho života. Každý mesiac po dobu 30 rokov dostane na účet 10-tisíc libier. Tomu sa vraví výhra, čo poviete?

Dean Weymes má len 24 rokov, pochádza z Peterbroughu a trafením piatich čísel a dodatkového čísla vyhral fantastickú výhru. V novej národnej lotérii vyhral hlavnú cenu – doživotnú rentu. Každý mesiac po dobu 30 rokov bude dostávať 10-tisíc libier. To znamená, že kým dovŕši 54 rokov, získa dokopy 3,6 milióna libier.

Jasný plán, čo urobiť s peniazmi

Mladý muž už má aj jasný plán, čo s touto výhrou urobí. Ako prvé si zaplatí výlet do Disneylandu v Paríži a potom plánuje tandemový zoskok. A ako hodnotí svoje obrovské šťastie v lotérii? „Táto výhra spôsobí, že budem poriadne míňať peniaze. Teraz sa už o financie nemusím báť do konca svojho života,“ prezrádza. „Všetko sa ale stále zdá ako sen, stále nemôžem uveriť, že sa mi to stalo a že budem môcť robiť všetky veci, ktoré chcem,“ priznáva.

Do konca života nemusí Galéria fotiek (2)

Začínajúci scenárista hovorí, že žije svoj sen a dokonca dal výpoveď vo svojej práci v prepravnom tíme v Amazone. „Je to neuveriteľné. Mám 24 rokov a už som zabezpečený na celý život. Dostať 10-tisíc libier každý mesiac mi dovolí začať plniť si všetky svoje sny. Vždy som chcel byť scenáristom a táto výhra mi dovolí sa ním naozaj stať,“ opisuje.

„Nad výpoveďou som vôbec neváhal, jednoducho som to urobil. Dal som výpoveď, aby som mohol pracovať na seba a získal prácu, po ktorej som vždy túžil. Je to neuveriteľný pocit, že budem tridsať rokov dostávať každý mesiac 10-tisíc libier – naozaj doslova žijem svoj sen,“ vyznáva sa.

Ľudia nevedia hospodáriť s toľkými peniazmi

Snáď však mladík neskončí ako Callie Rogersová, ktorá taktiež vyhral v lotérii. Podarilo sa jej vyhrať 1,8 milióna libier vo svojich 16 rokoch. Dnes ma Rogersová 32 rokov, je slobodnou matkou a o závratnej výhry jej však neostalo absolútne nič. Všetko minula. Priznáva však, že keď už nemá toľko peňazí, cíti sa oveľa šťastnejšia. „Nikdy som sa necítila lepšie,“ opísala.  

Matka troch detí opisuje, že bola príliš mladá na to, aby vedela narábať s toľkým množstvo peňazí. „Keď máte šestnásť, nie ste veľmi zodpovedný,“ vysvetlila. „V tomto veku môžete dostať tú najlepšiu radu na svete, no neviete počúvať. Bola som príliš mladá,“ uzavrela.

Čo by ste ako prvé urobili vy, ak by ste vyhrali v tejto lotérii?

Viac o téme: Výhra Lotéria
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: ladbible; Foto: National Lottery

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy