Čašníčka dostala šialené prepitné za pohár vody: 10-tisíc dolárov je príliš veľa, povedala a urobila toto

Práca čašníka nie je jednoduchá. Stará sa o pohodlie a spokojnosť svojich zákazníkov a dúfa, že tí ho za to odmenia nejakým prepitným. Ak sa čašník snaží a robí pre svojich hostí čo najviac, zaslúži si odmenu. Niektorí ľudia sú však príliš skúpi. To však nebol prípad mladej čašníčky, ktorá na stole našla neuveriteľné prepitné 10-tisíc dolárov. Ešte neuveriteľnejšie však bolo, čo s týmito peniazmi urobila.

Alaina Clusterová si myslela, že jej piatková zmena v bistre Sup Dogs bude opäť jednou z tých bežných. Majiteľ podniku ju požiadal, aby obslúžila stôl dvoch ľudí, ktorí si objednali vodu a potrebovali ešte chvíľu, kým si vyberú z jedálneho lístka.

Keď však prišla k stolu, zákazníci pri ňom nesedeli, na stole bola len vreckovka, na ktorej bolo napísané: „Voda bola skvelá.“ Hneď pri tom bolo položených 10-tisíc dolárov. „Myslela som si, že ide o nejaký žart. Vôbec nič to so mnou neurobila, iba som sa stále pýtala, čo to má znamenať,“ opisuje situáciu čašníčka. Keď jej však majiteľ povedal, že to bude jej prepitné, ostala v šoku.

Clusterová potom uvidela dvojicu mužov s kamerou, ktorí sedeli blízko stola s obrovským prepitným. Keď sa ich opýtala, či niečo videli, povedali jej, aby začala sledovať na YouTube človeka s menom MrBeast. „Povedali mi, že všetky tie peniaze sú pre mňa,“ rozpráva.

Čašníčka dostala šialené prepitné Galéria fotiek (2)

Čašníčka neskôr zistila, že muž s prezývkou MrBeast, ktorého mala na YouTube sledovať, mal na svojom kanáli takmer 9-miliónov sledovateľov. Tento muž však robil veľmi zvláštne veci, ktoré si natáčal a potom zverejňoval. Jednou z takýchto čudných vecí bolo, že nakúpil stieracie žreby v hodnote 30-tisíc dolárov iba preto, aby zistil, čo môže vyhrať. Odovzdať 10-tisícové prepitné čašníčke bolo ďalšou z jeho šialeností.

MrBeast však vo svojom profile na YouTube o sebe píše ako o človeku, ktorý sa tiež snaží robiť dobro a pomáhať iným. Asi ani netušil, ako týmto aktom pomôže mladej čašníčke.

Clusterová totiž v podniku len brigáduje, pretože je študentkou zdravotníctva na univerzite. A hoci by jej 10-tisíc dolárov, ktoré dostala, pomohlo zaplatiť si školu, rozhodla sa, že si ich nenechá iba pre seba. „Nemôžem si zobrať toľko peňazí,“ povedala. „Musíme si ich rozdeliť. Šéf náhodou poslal mňa obslúžiť daný stôl, čiže to mohol byť ktokoľvek z nás, komu by toto prepitné pripadlo. Neurobila som nič, čím by som si zaslúžila toľko peňazí. Chcem tieto peniaze rozdeliť spravodlivo medzi všetkých.“

Clusterová tak každému zo svojich kolegov, ktorý s ňou pracoval počas danej zmeny, dala 200 dolárov, zo zvyšných peňazí dala 100 eur obsluhe a sebe nechala 800 dolárov.

Viac o téme: Čašníčka Prepitné
  • Autor: © Zoznam/ext
  • Zdroj: Zdroj: today; Foto: Sup Dogs

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy