Chcete byť neúspešní? Nikdy neprestaňte robiť týchto 10 vecí

Medzi nami je veľa ľudí, ktorí žijú úplne iný život, než si vysnívali už v detstve. Ich životom chýba zmysel a nikam nesmerujú, avšak oni s tým nič nerobia. Prečo? Pretože stále dookola robia veci, ktoré vedú k neúspechu. Dnes vám prinášame zoznam desiatich vecí, ktoré neúspešní ľudia nikdy neprestanú robiť.

  1. Ignorovanie
    Neustále ignorovanie problémov a dôležitých vecí, ktoré sú nepohodlné. Namiesto toho, aby sa im postavili, radšej zavrú oči a tvária sa, že nevidia a nepočujú. Nanešťastie existujú ľudia, ktorí sa jednoducho stresom každodenného života nezaoberajú, svoje problémy ignorujú a dúfajú, že to nejako prejde. Táto metóda však takmer nikdy funguje.
  2. Závisť
    Neúspešní ľudia často nie sú schopní prijať fakt, že skrátka nevynaložili toľko úsilia ako ostatní. Vyhovárajú sa, že "tí úspešní" mali iba šťastie, nejakú výhodu alebo niečo iné a snažia sa ich úspechy znehodnotiť, namiesto toho, aby sa zamysleli sami nad sebou. Žiarlivosť je veľmi vyčerpávajúca a málokedy vedie k niečomu dobrému.
  3. Neznášanlivosť
    Veľa neúspešných ľudí žije v tieni tých, ktorí už niečo vo svojom živote dosiahli. Denne musia sledovať, ako sa ostatným darí, kým oni stále zlyhávajú. Vziať si niekoho úspešného za vzor je pre nich nepredstaviteľné, to ho radšej budú neznášať a odsudzovať jeho úspechy. To oni by predsa mali byť na ich mieste.
  4. Pasivita
    Stále snívajú o úspechu a o tom čo všetko plánujú dosiahnuť, ale keď dostanú úlohu, splnia ju tak, aby sa moc nezapotili a bolo všetko rýchlo hotové. Práca naviac, pre vlastný rozvoj im nič nehovorí, to radšej všetko rýchlo a jednoducho, nech sa môžu ísť zase váľať. Určite mal každý niekedy spolužiaka, s ktorým nechcel spolupracovať, pretože vedel, že všetku prácu spraví on, kým ten druhý sa iba vezie.
  5. Lenivosť
    Táto vlastnosť je taká sestrička pasivity, akurát ešte o stupeň horšia. Tiež máte kamaráta, ktorý nikdy nič nechce robiť, tvrdí vám, že má niečo iné na práci a pritom veľmi dobre viete, že sa bude akurát váľať a pozerať na strop? Takí ľudia nie sú nikdy blízko, keď je potrebné niečo urobiť. Samozrejme leniví môžu byť aj úspešní ľudia, avšak tých neúspešných leňochov je stále oveľa viac.
  6. Povýšenosť
    Poznáte človeka, ktorý ničím nevyniká, a napriek tomu stále kritizuje ostatných? Ľudia, ktorí si neveria a nemajú dôveru vo svoje schopnosti, často zhadzujú druhých a tým si zvyšujú svoje ego. Tí skutočne úspešní ľudia sa nepotrebujú povyšovať, veria svojim schopnostiam a sú radi, že svoje znalosti môžu zdieľať s ostatnými.
  7. Zhadzovanie viny na ostatných
    Mám zlé známky, pretože si na mňa tá učiteľka zasadla. Túto vetu väčšina z nás počula za život aspoň raz. Neúspešní ľudia skrátka nemôžu prijať fakt, že je to ich vina, jednoducho to na niečo zvedú a takto stále dookola, namiesto toho aby začali niečo robiť.
  8. Závislosť na elektronike
    Áno, veľa ľudí trávi veľa času hraním hier na počítači, sledovaním televízie a drtením herných konzol. Taký život im skrátka vyhovuje a sú spokojní. Potom je tu tá druhá skupina, ktorá strávi polovicu dňa na Facebooku, alebo na inej sociálnej sieti. Neustále píšu motivačné statusy, alebo naopak slohovky o tom ako je život nespravodlivý, ale zdvihnúť sa a ísť niečo robiť? Nie, to radšej budú stále dookola scrollovať Facebook.
  9. Vzdávam to
    Presne toto neúspešní ľudia s obľubou hovoria. Niečo chcú dosiahnuť, stanovia si cieľ a potom to vzdajú ešte, než začnú, pretože sa rozhodnú, že to vlastne nemá ani cenu. V tom lepšom prípade to vzdajú až potom, čo majú už kus práce za sebou. A prečo? Výhovorka sa vždy nájde.
  10. Nechávajú veci na neurčito
    Pozná to asi každý. Dnes sa mi učiť nechce, tak to nechám na zajtra. Väčšina z nás odkladá veci, ktoré nie sú práve dvakrát zábavné, avšak neúspešní ľudia ich nikdy odkladať na "zajtra" neprestanú. A tak sa vecí hromadia a odkladajú stále dookola a dookola.

Tiež ste sa v niektorých bodoch spoznali?

  • Autor: © Zoznam/el
  • Zdroj: Foto: Getty, RED
 
Staršie správy
Staršie správy