Máte pocit, že sa vám nedarí? 11 znakov, že si žijete dobre, aj keď sa vám to možno nezdá

Máte pocit, že sa vám nedarí? Že nie šťastný a mohlo by to byť s vami oveľa lepšie? Zdá sa vám, že vám toho v živote veľa chýba? Tieto pocity môžu byť oprávnené, avšak dôležité je, aby ste sa pozreli aj na to, čo všetko máte. Problémom je, že ľudia často berú niektoré veci v živote ako samozrejmosť, pričom iní by za ne dali všetko, čo majú. Ak sa teda chcete začať sťažovať, čo všetko vám chýba, zistite si najprv, či disponujete tým najdôležitejším v živote. Viete, čo to je? Pozrite si zoznam nižšie, je to presne týchto 11 vecí.

  1. Ste zdravý
    Možno vás občas trápi bolesť hlavy, prípadne sa niekedy ozve staré zranenie kolena, no ak nebojujete s vážnou a  zákernou chorobou, máte byť za čo vďačný. Užívajte si, že vás nič nebolí a netrápi.
  2. Máte čo jesť
    Hoci o nich nič nevieme, nikdy sme ich nevideli, na svete sú okrem nás aj ľudia, ktorí zomierajú od hladu. Sme zvyknutí na preplnené supermarkety a reštaurácie, pre všetkých ľudí to však nie je až také samozrejmé. A čo je horšie, to, ako dobre si žijeme, si často ani nevážime a množstvo jedla vyhadzujeme.
  3. Máte vlastný dom alebo byt
    Mať strechu nad hlavou nie je také samozrejmé, ako sa môže zdať. Pomyslite si na ľudí, ktorí stratili domov alebo museli utiecť z miesta, kde žili.  Mať dom alebo byt, do ktorého sa môžete vrátiť, je jednoznačným znakom toho, že si žijete naozaj dobre.
  4. Máte pohodlnú posteľ na spanie
    Mať dobrú posteľ, v ktorej sa môžete dobre vyspať – to zvyčajne oceníme, až keď sa ocitneme na nepohodlnom matraci, na ktorom spánok je skôr utrpením než odpočinkom. 
  5. Pijete čistú vodu
    To, že otvoríte kohútik a tečie vám z neho čistá a pitná voda, je pre vás úplne prirodzené, však? Sú však krajiny, v ktorých ľudia trpia jej nedostatkom. Predstavte si, aká musí byť ich kvalita života.
  6. Máte si čo obliecť
    Máte plnú skriňu oblečenia? Môžete si dovoliť striedať oblečenie, prispôsobovať ho rôznym príležitostiam? Alebo si kedykoľvek len tak vyrazíte na nákupy? Môžete si povedať, že si žijete naozaj dobre.
  7. Máte alebo ste mali prácu
    Ak máte prácu, patríte medzi tých šťastnejších. Zabezpečuje vám totiž pravidelný príjem. Ak ste prácu mali, ale ste ju stratili, nezúfajte. Určite si nájdete novú, napríklad na portáli Kariéra.sk. Nezabudnite tiež na to, že pri hľadaní by ste mali mať dobrý životopis, ale napríklad sa aj snažiť vyhnúť častým chybám na pohovore. Že si už prácu hľadáte dlhšie, no nedarí sa vám? Zamestnajte sa sami.
  8. Máte vzdelanie
    ​Vedeli ste, že v Sýrii prestalo v priebehu 5 rokov fungovať 6 000 škôl? Aby sme však nechodili až tak ďaleko, predstavte si, že na východe Ukrajiny nefunguje každá piata škola. Takéto alarmujúce výsledky prinieslo BBC. Mať dnes prístup k vzdelaniu teda nie je taký samozrejmý, ako by sa zdal.
  9. Viete, čo je to láska
    Či už ide o rodičovskú, súrodeneckú či partnerskú lásku, máte byť za čo vďační. Sú totiž ľudia, ktorí také šťastie ako vy nemajú. Nepoznajú, čo je to láska mamy či brata, veľa ľudí vedie osamelý život bez partnera či partnerky. Vážte si svojich milovaných, ktorých okolo seba máte.
  10. Máte priateľov 
    Nemusíte ich mať stovky, pokojne stačí jeden či dvaja blízki ľudia, ktorí vás dokonale poznajú a viete, že sa na seba môžete navzájom spoľahnúť. Ak takýchto ľudí máte vo svojom okolí, patríte medzi veľkých šťastlivcov!
  11. Máte dobrú rodinu
    Vzťahy v rodine sa môžu vyvŕbiť rôzne, o to cennejšie je preto, ak máte blízkych, na ktorých sa môžete spoľahnúť. Mať pri sebe rodičov, užívať si čas s nimi, deti, ktoré vám robia radosť, súrodencov, s ktorými vás spája silné puto - toto je niečo, čo si za žiadne peniaze nekúpite. Ak toto všetko máte, ste šťastný človek.
Viac o téme: Radosť Život Úspech
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: lifehack; Text: es; Foto: gettyimages.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy