Túžite po lepšom živote a práci? Týchto 6 kníh dokáže naštartovať vaše správne myslenie

Máte pocit, že už dlhší čas stagnujete na jednom mieste a že váš život je jeden veľký stereotyp? Nielen, že to má vplyv na vaše celkové fungovanie, ale odraziť sa to môže aj na zníženom výkone v práci alebo na strate motivácie začať niečo nové.

V takomto prípade vám môžu pomôcť aj knihy. Dôležité je však vybrať si tie správne. Pri beletrii si síce oddýchnete, ale motivačná literatúra vám môže otvoriť oči a zmeniť vaše myslenie. Nemusíte prečítať celú knihu naraz, ale vezmite si z nej to, čo potrebujete. Vracajte sa k nim aj viackrát, pretože vždy si z nich odnesiete niečo nové. 

 

Vybrali sme pre vás 6 diel, ktoré rozhodne stoja za prečítanie. Nebudete to ľutovať. 

 

Bohatý otec, chudobný otec (Robert T. Kiyosaki)

Základná kniha, ktorú by si mal prečítať každý. Naučí vás, ako pozerať na peniaze a vybudovať si s nimi zdravý vzťah. Zistíte rozdiel medzi aktívnym a pasívnym príjmom a tiež to, ako docieliť, aby peniaze pracovali pre vás. Možno vás nakopne k tomu, aby ste prehodnotili svoju finančnú situáciu. 

 

Mysli a zbohatni (Napoleon Hill)

Ide o jednu z najpredávanejších kníh, ktorá je ako keby zhrnutím toho, čo je úspech a ako ho môžete dosiahnuť. Učiť sa pritom môžete práve od tých najlepších. Pri čítaní sa dozviete niečo viac aj o autosugescii, podvedomí alebo šiestom zmysle. Všetko z toho vám môže pomôcť v lepšom živote. 

 

Atómové návyky (James Clear) 

Ak niečo chcete dosiahnuť, mali by ste si vybudovať návyk, aby ste sa k tomu dopracovali krok po kroku. Práve v tejto knihe nájdete praktický návod, ako na to. Prečo máme problém zvyknúť si na niečo nové a prečo po pár dňoch či týždňoch zlyháme a vrátime sa k tomu, čo poznáme? Aj to zistíte v tomto diele. 

 

Štvorhodinový pracovný týždeň (Timothy Ferriss)

Viete, čo musíte urobiť pre to, aby ste pracovali len pár hodín do týždňa, no pritom stále zarábali a boli úspešní? Niekedy to nie je ani zďaleka také ťažké, ako by sa mohlo zdať. V knihe nájdete návod na to, ako si plniť sny a zároveň mať dostatok peňazí. Od tohto autora odporúčame aj knihu Štvorhodinové telo, ktorá je zameraná na zlepšenie fyzickej kondície.

 

Prečo spíme (Matthew Walker)

Spánok je dôležitejší, než si myslíte. Viete, čo sa stane, ak dlhodobo budete spať menej, než sa odporúča? Nedostatok kvalitného spánku môže mať za následok vznik rôznych ochorení, ktorým však môžete predísť. Ak budete dobre spávať, zlepší sa vaša energia a denne budete môcť podať lepšie výkony.

 

Inspirace Baťa (Gabriela Končitíková)

Tomáš Baťa bol skvelým podnikateľom a človekom. Ak sa chcete od neho niečo naučiť, v tejto knihe nájdete 99 tipov na lepší život. Rozdelené sú do 4 kategórií – telo, myseľ, duša a vzťahy. Pri niektorých myšlienkach sa naozaj budete musieť zamyslieť, či náhodou nemrháte svojím životom. 

  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Foto: Getty, RED
 
Staršie správy
Staršie správy