Chcete byť lepší ako ostatní? Veci, ktoré robia úspešní ľudia cez víkend

Ako najlepšie využiť dva dni voľna? Úspešní ľudia nám môžu byť inšpiráciou, ako zo soboty a nedele vyťažiť maximum. Či už sa rozhodnete splniť všetky body alebo si vyberiete len určité, môžete si byť istí, že váš víkend bude iný, než tie predošlé.

Režim offline

Nielen úspešní ľudia majú dostatok povinností, aby nimi zaplnili celý víkend. Títo ľudia však svoje notebooky a telefóny cez víkend odkladajú. A je to dobre. Pokiaľ idete celý týždeň na plné obrátky, potrebujete niektorý deň tiež dobiť baterky - a to bez elektronických zariadení. Vyhýbať sa sociálnym sieťam cez víkend tiež nie je zvyk, ktorý by nebol užitočný. Porozmýšľajte o tom. Možno sa dá čas využiť lepšie, než hľadaním, kto čo nové dal na Instagram alebo čo varí susedka.

V zdravom tele…

Duševné zdravie je dôležité, rovnako aj fyzické. Nezabúdajte na svoje telo a doprajte mu dlhšiu vychádzku, výstup v horách alebo beh. Úspešní ľudia využívajú víkendy na dlhšie výlety a športové aktivity, na ktoré nie je vo všedné dni čas.

Čo sa jedla týka, úspešní ľudia sa rozhodne neprejedajú a chudnú vždy podľa rád fitness trénera alebo výživového poradcu.

Stretnite sa s priateľmi

Priatelia nie sú len naše kontakty. Pokiaľ máme okolo seba správnych ľudí, inšpirujú nás, dodávajú energiu a ukazujú nám ďalšie a ďalšie dvere, ktoré by nás samotné nenapadlo otvoriť. Tí, ktorí sa môžu spoľahnúť na skutočných priateľov, prechádzajú životom a predovšetkým krízami oveľa ľahšie. Úspešní ľudia to vedia, a preto vedome rozvíjajú priateľstvá a starajú sa o ne.

Skúste nové veci

Úspešní ľudia vynikajú v tom, že nikdy nezostanú dlho stáť na mieste a neustále sa snažia rozvíjať. Je takmer nemožné uhasiť ich túžbu po znalostiach a chcú zažívať stále nové a nové veci. Cez víkend je ten správny čas na dobrodružstvo.

Chráňte si svoj voľný čas

Vypnutie mobilného telefónu a nečítanie e-mailov je len jeden dôležitý krok k tomu, aby ste mali cez víkend naozaj čas na iné veci. Mnoho úspešných ľudí plánuje svoj víkend ako schôdzky – o 13. hodine si naplánuje beh a skutočne ide. Nenechá sa ovplyvniť lenivosťou.

Urobte si čas na rodinu

Kedy inokedy ako teraz? Ak chcete byť úspešný, musíte mať čistú hlavu, aby ste sa mohli sústrediť na prácu. To tiež znamená, že v rodine musí byť všetko v poriadku. Mnoho úspešných ľudí preto využíva víkend na trávenie kvalitného času s obľúbenými ľuďmi.

Víkend nepatrí upratovaniu

Pranie a upratovanie môže byť pre niekoho uvoľňujúcou činnosťou. Úspešní ľudia si nájdu priestor na upratovanie počas týždňa a víkend skutočne vyhradia regeneráciu, relaxáciu a zábavu. Len tak si vaša hlava odpočinie na 100%.                   

Choďte spať v rovnakom čase ako v týždni

Víkend priam láka k tomu, aby sme ponocovali alebo si ráno prispali o pár hodín navyše. Tieto praktiky však zaťažujú náš biorytmus a pracovné návraty v pondelok sú o poznanie horšie. Úspešní ľudia preto cez víkend nevstávajú vo výrazne odlišných dobách ako počas týždňa a ani spánok neodďaľujú.

Viac o téme: Zdravie Šťastie Úspech Víkend
  • Autor: © Zoznam/el
  • Zdroj: Foto: Getty, dailybetter

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy