12 zlozvykov, ktoré vás pripravujú o úspech

Zdroj: alkohol, muž, smútok

Čo si predstaviť pod slovom úspech? Peniaze, moc, slávu alebo všetko naraz? To nie sú práve skromné želania. Preto je dobré začať od základov. Prajte si disciplínu a správny životný štýl, potom vám pôjde aj v pracovnom živote všetko oveľa jednoduchšie. V tomto článku sa pozrieme na základné zlozvyky, v dôsledku ktorých ľuďom chýba pevná vôľa a silná pracovná morálka.

Zvyky, ktoré prispievajú k zdravému životnému štýlu, vám pomôžu dosiahnuť vaše plány a sny.

  1. Raňajkujete priveľa cukru
    Ste zvyknutí raňajkovať ovocie, alebo dokonca sladké pečivo či koláče? Vaše telo potrebuje najmä ráno veľa energie a cukor vám ju skôr berie. Zamerajte sa predovšetkým na bielkoviny v podobe jogurtu a tvarohu, alebo si doprajte ovsené vločky.
  2. Ráno a dopoludnia sledujete televíziu
    Ráno vstanete, urobíte si kávu, raňajky a pustíte si televíziu? Mnohé výskumy ukázali, že človek, ktorý v dopoludňajších hodinách sleduje televíziu, je po celý týždeň unavenejší, bez nápadov a kreativity, zatiaľ čo ľudia, ktorí si pri raňajkách čítajú a počúvajú vážnu hudbu, sú nápaditejší a majú oveľa väčšiu chuť stále niečo vymýšľať a vytvárať .
  3. Všade chodíte neskoro
    Namiesto toho, aby ste prišli o päť či desať minút skôr, spravidla chodíte o pár minút neskôr? Potom sa v strese musíte ospravedlňovať. Začnite chodiť na schôdzky včas a budete mať oveľa lepší pocit, pretože si stihnete zopakovať dôležité body alebo si dopredu pripraviť témy stretnutia.
  4. Niekoľkokrát si posuniete budík
    Každý večer si hovoríte, že zajtra ráno vstanete včas, ale vždy si budík ešte trikrát posuniete? Potom nemáte pevnú vôľu a odráža sa to iste aj na iných denných činnostiach. To vám ale na psychickej pohode nepridá. Potrebujete pevný poriadok. Nič neodkladajte a všetko robte tak, ako ste si to pôvodne naplánovali.
  5. Neobedujete
    Pretože nestíhate alebo nemáte hlad. Ale to je zle. Popoludní budete hladný a podráždený, a preto sa vám bude aj horšie pracovať. S plným žalúdkom ide vždycky práca ľahšie.
  6. Príliš často hovoríte "ÁNO"
    Stále po vás niekto niečo chce a vy každému vyjdete v ústrety, aj keď viete, že potom nebudete stíhať alebo mať čas na vlastné povinnosti? Naučte sa hovoriť "NIE", život potom budete mať oveľa jednoduchší. Rozumne dotyčnému vysvetlite, že máte dosť svojich povinností.
  7. Snažíte sa robiť niekoľko vecí naraz
    Lietať z jednej úlohy k druhej a zase späť k ničomu nevedie. Ani jednu z úloh pravdepodobne nesplníte na sto percent. Venujte preto čas vždy len jednej povinnosti, a akonáhle bude hotová, prejdite na druhú. Uvidíte, že budete oveľa produktívnejší, a predovšetkým spokojnejší s výsledkami vašej práce.
  8. Neustále kontrolujete telefón
    Celý deň máte v ruke telefón a kontrolujete e-maily aj počas obeda alebo večer pri televízii? Nerobte to. Ľudia vás môžu uháňať počas celého dňa, ale vy nie ste robot. Naučte sa odpočívať a aspoň večer telefón vypnite a zapnite ho zase až ráno po tom, čo sa v pokoji naraňajkujete.
  9. Popíjate viac-menej každý deň
    Skúste sa venovať zmysluplnejším veciam, napríklad čítaniu, počúvaniu kvalitnej hudby alebo športu. Mal by to byť spôsob príležitostného odreagovania, avšak z dlhodobého hľadiska vás to skôr môže odradiť od vašich denných a týždenných cieľov.
  10. Z vlastných chýb obviňujete druhých
    Stala sa chyba na vašej strane a vy si napriek tomu nájdete "obeť", na ktorú zvalíte vinu? To sa vám môže raz vypomstiť. Radšej sa vždy k chybe prihláste, snažte sa ju analyzovať a dôjsť k riešeniu, prečo sa stala a ako sa jej nabudúce vyvarovať.
  11. Stanovujete si priveľké ciele
    Niekedy vás jeden krok späť posunie ďalej ako tri kroky dopredu. Nie je potrebné, aby ste na seba kládli vysoké nároky. O to viac budete frustrovaný, keď sa vám niektorý z cieľov nepodarí splniť. To však nie je žiadna prehra. Každá vaša chyba a zlyhanie vás posúva dopredu.
  12. Míňate peniaze za zbytočnosti
    Zakaždým, keď sa vám niečo podarí, idete sa odmeniť nákupom? Kúpite si ďalšiu zbytočnosť, z ktorej budete mať radosť maximálne pár dní, než si vyhliadnete novú. Skutočné bohatstvo nespočíva v hromadení vecí, ale skôr v úsporách a výhodných investíciách.






     
Viac o téme: Alkohol Budúcnosť Šťastie Úspech Zlozvyk Zvyk
  • Autor: © Zoznam/el
  • Zdroj: businessinsider, Foto: Getty

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy