Ako sa stať milionárom? Toto je najpopulárnejší spôsob

Túto otázku si kladie mnoho z nás. Tak sa poďme pozrieť, čo odhalila spoločnosť Fidelity, ktorá vykonala zaujímavý výskum na americkej spoločnosti. Táto štúdia vypovedá, že iba 10% najbohatších Američanov získalo svoje imanie z podnikania, alebo samostatnej zárobkovej činnosti. Polovica ich príjmov pochádza z ich podnikania. Druhá časť z úrokov, dividend a kapitálových výnosov. Ak si tieto čísla porovnáme s minulosťou, tak sa toho od roku 1989 príliš veľa nezmenilo.

Najlepším spôsobom, ako zbohatnúť je teda rozumne investovať zarobené peniaze. Samotní milionári radia niekoľko spôsobov, ako sa dostať k majetku. Jedným z možných variantov je podnikať vo viacerých sférach a mať tak viacero zdrojov príjmov. Tí, ktorí chcú zarobiť viac peňazí, by sa mali uistiť, že všetky ich príjmy (teda všetky oblasti ich podnikania) budú prosperovať. Nemôžete zarábať v jednej činnosti a dotovať druhú.

Ak chcete byť milionárom, mali by ste investovať peniaze každý deň. Zarobené peniaze opäť investovať. Tým sa dostanete k rovnici viac peňazí zarobených - viac peňazí investovaných.

Sporenie je tiež skvelý spôsob, ako sa stať boháčom. Je teda dobré vkladať zarobené peniaze do sporiaceho, dôchodkového alebo investičného fondu. Ak niečo zarobíte, nechajte si automaticky určité percento previesť na sporenie.

Štúdia tejto spoločnosti tiež ukázala, že ohľadne finančnej budúcnosti 30% opýtaných milionárov uviedlo, že im ide o zachovanie bohatstva. Kým 20% uviedlo, že sa zameriava na rast ich bohatstva.

Výskum spoločnosti Fidelity tiež ukázal, že vyhliadky finančného prostredia milionárov sa zlepšujú a sú všeobecne veľmi optimistickí, napriek nečakaným výkyvom na trhu. Štúdia bola založená na prieskumoch viac ako 1 000 miliónových investorov.

Viac o téme: Peniaze Investície Úspech Milionári
  • Autor: © Zoznam/el
  • Zdroj: Fidelity, Foto: Getty

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy