Nie každý deň je úspešný: Ako v zdraví prežiť ťažké časy?

Zdroj: muž, pocity, smútok

V živote sme na tom všetci niekedy lepšie a inokedy zase horšie. Ale v ťažkých časoch potrebujeme väčšiu podporu a pomoc s ďalším nasmerovaním. Ako reagujete na porážku určuje, aký typ osobnosti ste. A keď zvládnete prechádzať ťažkými obdobiami, žijete nielen šťastnejší život, ale tiež rastiete ako človek. Tu je návod, ako skvele zvládnuť ťažké časy.

Zostaňte pozitívny

Život nie je vždy taký, aký by sme si ho priali. Spôsob, akým sa s tým vysporiadame, tvorí rozdiel medzi ľuďmi. Zachovanie pozitívnej mysle je len malou časťou toho, čo potrebujete pri prekonávaní ťažkých čias, ale je to veľmi dôležitá časť. Keď ostávate pozitívny, dostávate sa do najlepšej možnej pozície, aby ste zlé časy nielen prežili, ale stali sa vďaka nim lepšími ľuďmi. Buď zostanete pozitívny a budete vedieť, že na konci tunela je naozaj svetlo alebo sa postavíte do úlohy obete okolností.

Buďte kreatívny

Niekedy nemôžete urobiť nič pre to, aby sa vaša situácia zmenila. Potom je potrebné sa s ňou vyrovnať. Existujú však aj iné situácie, kedy môžete aktívne pracovať na zlepšení. Skvelým príkladom je príbeh žuvačiek Wrigley. William Wrigley bol v 90. rokoch 20. storočia obchodníkom s mydlom a svojim klientom vždy ponúkal žuvačku zadarmo. Keď jeho kariéra obchodníka krachla, uvedomil si zásadnú vec, ktorá zmenila jeho život. Ľudia milovali žuvačky viac, ako ostatné predávané výrobky.

Poučte sa z ťažkých čias

Čeliť ťažkostiam je nevyhnutné, ale to, či sa z nich poučíte, to už je na vás. Keď sa ocitnete uprostred škaredej situácie, skúste ju dôkladne rozobrať, aby ste videli, čo sa pokazilo a čo ste mohli urobiť inak. Zakaždým sa tak naučíte niečo, čo vám v budúcnosti pomôže. A ak sa ocitnete v podobnej situácii, budete vedieť, čo robiť, aby ste minimalizovali jej dôsledky.

Buďte vďačný

Vďačnosť znamená prejavovať uznanie za všetko dobré vo vašom živote, namiesto sústredenia sa na to zlé. Zamerajte sa na to, za čo ste vďačný. Napíšte čokoľvek vo svojom živote, o čom si myslíte, že stojí za vďaku - že niekoho máte, že niečo viete, že ste niečo zažili a podobne. Zložitá doba, ktorú prechádzate, sa bude zdať menej významná, keď ju porovnáte so všetkým dobrým, čo sa vo vašom živote deje.

Zamerajte sa na to, čo môžete ovládať

Zamerajte sa na to, čo je možné zmeniť. Niektoré situácie sú mimo vašu kontrolu a bez ohľadu na to, čo robíte, nič sa nezmení. Sami seba frustrujete, keď sústredíte svoj čas a energiu na veci, ktoré nemožno ovládať. Namiesto toho by ste sa mali zamerať na veci, ktoré máte pod kontrolou, pretože to je jediný spôsob, ako môžete urobiť zmenu, ktorá vám pomôže. Urobte si zoznam všetkého, čo máte pod kontrolou, a presmerujte všetko svoje úsilie na tieto veci.

Buďte k sebe láskavý

Najprv sa musíte postarať o seba, aby ste mali dostatok síl prežiť ťažké časy. Prejdite sa parkom, zacvičte si, prečítajte si úžasnú knihu. Nezáleží na tom, čo robíte, proste urobte niečo, čo prinúti vašu myseľ a telo k tomu, aby sa zapojili na vyššej úrovni. Neustály tlak má zlý vplyv na vaše psychické, ale aj fyzické zdravie.

Tiež si zakaždým uvedomte, akú dlhú už ste prešli cestu. Oceňte sa za všetko, čo sa vám v živote podarilo. A nezabúdajte. Všetko raz skončí. Aj to zlé. Prajeme vám veľa šťastia.

Viac o téme: Triky Tipy Kríza Život Mentálne zdravie
  • Autor: © Zoznam/el
  • Zdroj: Foto: Getty, deutschewelle

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy