Buď frflite, alebo to zmeňte: Ak sa chcete mať v živote lepšie, na tomto budete musieť zapracovať

žena, podcast, bus, vzdelanie, učenie sažena, podcast, bus, vzdelanie, učenie sa

Nezáleží na tom, v akom odbore pracujete. Pokiaľ chcete profesijne rásť, nesmiete sa uspokojiť s tým, čo máte. Zručnosti, ktoré ovládate dnes, nemusia stačiť k tomu, aby ste sa dostali tam, kde chcete byť zajtra. Svet businessu sa začína točiť stále rýchlejšie a tých, čo stoja na mieste, kariérny rast míňa. Vedieť viac než konkurent je kľúčom k úspechu v každom odvetví.

Vylepšovaním doterajších schopností a posúvaním hraníc toho, čomu rozumiete, sa stávate hodnotnejším pre váš tím, firmu aj zákazníkov. Rastiete aj v kontexte celého odboru, v ktorom sa pohybujete, a to môže viesť k novým pracovným príležitostiam.

Aj napriek evidentnému prínosu sústavného sebavzdelávania si málokto môže (predovšetkým z časových dôvodov) dovoliť pravidelne dochádzať na kurzy. Niekoľkohodinové kurzy, ktoré kolidujú s vaším diárom a čas strávený dochádzaním, dokážu odradiť aj cez silnú motiváciu rozvíjať svoje schopnosti.

Našťastie už dávno neplatí, že sa niečo môžete naučiť iba v posluchárni či učebni. Vďaka stále mobilnejším zariadeniam je vzdelanie dostupné odkiaľkoľvek. Všetko, čo k tomu potrebujete, nosíte vo svojom vrecku alebo v kabelke. Zdá sa to byť takmer strata času niečo nové sa nenaučiť medzi ostatnými aktivitami.

Zvoľte si platformu, ktorá vám sprístupní vzdelávací materiál a vytvorte si rozvrh, ktorý budete schopný dodržiavať.

Tu je pár tipov, ako sa vzdelávaniu môžete "bezbolestne" venovať:

  1. Využite každú pauzu lepšie ako bezmyšlienkovitým blúdením na vašom Facebooku. Váš pracovný rozvrh to nijako nenaruší. Čo tak sledovanie desaťminútových lekcii na mobile než si vypijete rannú kávu? Alebo polhodinový video kurz, ktorý môžete absolvovať počas obedňajšej pauzy v práci párkrát týždenne?
  2. Dochádzate? Môžete si gratulovať. Počas cesty môžete počúvať celé audioknihy, ak dochádzate autobusom alebo vlakom, môžete pridať video a vstrebať tak celé kurzy len cestou do a z práce. Bývate hodinu od práce, za týždeň takto nazhromaždíte až 10 hodín využiteľného času.
  3. Vyvenčite sa. Nie je žiadne pravidlo, podľa ktorého je vzdelávanie je indoorová aktivita. Choďte sa nadýchať čerstvého vzduchu a oddýchnuť si do parku so svojím mobilom či tabletom pri sledovaní kurzu alebo prednášky.
  4. Znásobte prínos športu. Rovnako ako počúvate hudbu, môžete počúvať podcasty. Na bežiacom páse alebo na rotopede v posilňovni vám nič nebráni v sledovaní online kurzu a rásť bude nielen vaša kondícia ale aj pracovné schopnosti.
  5. Rodičovská dovolenka je vlastne fajn vec. Zatiaľ čo väčšina rodičov počas dovolenky za svojimi kolegami značne zaostane, vy využite vzácny čas a do práce sa vráťte pripravení na povýšenie.
Viac o téme: Práca Vzdelanie Povolanie Kurzy Zručnosti Podcast
  • Autor: © Zoznam/el
  • Zdroj: Foto: Getty, getbetter

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy