Úspešní ľudia, ktorí prežili bankrot: Pozrite sa, ako to s nimi dopadlo

Donald TrumpDonald Trump Zdroj: SITA/AP/Alex Brandon

Niekedy musíte urobiť krok späť, aby ste sa dostali vpred. Presne to urobili niektorí slávni a úspešní ľudia, keď vyhlásili bankrot. Ale väčšina z nich sa časom dostala z problémov. Niektorí dokonca prekročili svoju predchádzajúcu úroveň bohatstva a slávy. Insolvencia, alebo bankrot je v dnešnej dobe veľmi populárna téma, pre niekoho veľmi citlivá. V článku sa pozrieme na slávne slávne osobnosti, ktoré si prešli bankrotom, a znovu sa dokázali postaviť na nohy.

 

Mike Tyson

Mike Tyson za svoju dvojročnú boxerskú kariéru zarobil bezmála 400 miliónov dolárov. Lenže vďaka jeho životnému štýlu a udalostiam o ne veľmi rýchlo prišiel a v roku 2003 požiadal o bankrot. Jeho dlh predstavoval 23 miliónov dolárov, vďaka rozvodu sa dlh navýšil o ďalších 9 miliónov dolárov, dlh daňovému úradu IRS tvoril 13,4 miliónov dolárov a britským daňovým úradom dlhoval 4 milióny dolárov. Trvalo mu to desať rokov, kým sa z týchto dlhov dostal.

Úspešní ľudia, ktorí prežili Galéria fotiek (5)

Donald Trump

Americký prezident Donald Trump síce nikdy osobne o bankrot nepožiadal, ale jeho spoločnosti skrachovali šesťkrát. Prvýkrát to bolo v roku 1991 pri kasíne Trump Taj Mahal v Atlantic City. Potom niekoľko ďalších kasín a hotelov v roku 1992 zaniklo. Viac ako po desiatich rokoch, v roku 2004 a 2009 sa situácia opakovala. "Dlhy som výrazne znížil - a mimochodom, ja dlžníkom nie som, dlžníkom je moja spoločnosť." Povedal Trump podľa Forbes. A kto by to bol čakal, v roku 2016 sa stal prezidentom Spojených štátov.

Úspešní ľudia, ktorí prežili Galéria fotiek (5)

Kim Basinger

Kim Basinger požiadala o bankrot v roku 1993, hoci jej čisté imanie bolo 5,4 milióna dolárov. Do problémov sa dostala, keď odmietla rolu vo filme "Helena v krabici". Vtedy bola produkčnou spoločnosťou Main Line Pictures žalovaná za porušenie zmluvy za 8,1 milióna dolárov. Do svetla reflektorov sa vrátila filmom L.A. - Prísne tajné, kde za svoju rolu získala Zlatý glóbus. Jej majetok sa teraz odhaduje na 36 miliónov dolárov.

Úspešní ľudia, ktorí prežili Galéria fotiek (5)

 Walt Disney

Dnes už každý vie, kto je Walt Disney, ale vždy to tak nebolo. Svoju prvú filmovú spoločnosť založil v roku 1922 s partnerom, kedy tvorili krátke reklamné filmy a karikatúry. Štúdio pomenovali Laugh-O-Gram, ale nakoniec boli podvedení distribútorom, a v roku 1923 zbankrotovali. Príbeh však nekončil, a Disney debutoval v roku 1928 novou postavou Mickey Mouse. Zvyšok je už históriou.

Finančné problémy sa týkajú všetkých. Tieto príbehy nám však ukazujú, že vďaka silnému odhodlaniu sa problémy dajú prekonať.

Fotogaléria k článku Počet fotiek: 5
Viac o téme: Peniaze Bankrot Kariéra Úspech Sláva Krach
  • Autor: © Zoznam/el
  • Zdroj: businessinsider, Foto: Getty

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy