5 princípov úspechu v práci i v živote

Ak začnete svoju túžbu uspieť brať vážne, začnete sa k vášmu cieľu približovať. Keď sa začnete hýbať smerom k cieľu, naučíte sa identifikovať príležitosti a využívať ich. Dnes vám prinášame päť zásad úspechu. Ak sa budete riadiť týmito zásadami, vaše šance na to, aby ste boli na správnom mieste v správnom čase, výrazne stúpnu. Týchto päť zlatých princípov vám pomôže zostať motivovaný až do konca. „Aby ste uspeli, vaša túžba uspieť musí byť väčšia ako váš strach zo zlyhania.“ ~ Bing Crosby

 

Prevezmite zodpovednosť za svoj život

Často obviňujeme ľudí okolo nás za určité kroky, ktoré sme urobili alebo neurobili, obviňujeme štát, obviňujeme našich partnerov, rodičov alebo firmu. Obviňujeme všetkých namiesto premýšľania o tom, či sme tí, ktorí môžu niečo urobiť. Môžete použiť veľmi jednoduchý vzorec:

Udalosť + vaša reakcia = výsledok

Udalosť môžete obviňovať, ale nemôžete ju zmeniť. Čo môžete urobiť, ak nie ste spokojní s výsledkom, ktorý ste dostali, je zmeniť vašu reakciu na túto udalosť. To je vlastne to, čo vám dáva možnosť zmeniť všetko vo vašom živote. Vy ste ten, kto má plnú zodpovednosť a schopnosť riadiť projekt s názvom „Váš život“.

Staňte sa opačne paranoidným

Nemyslite na to, ako sa proti vám sprisahal celý svet a ako je situácia taká zlá, že s tým nemôžete urobiť nič. Myslíte si, že všetko sa deje tak, aby ste sa cítili dobre a že niektoré veci sú usporiadané tak, aby ste sa dostali do lepšej situácie. Doslova všetko je príležitosť sa učiť a niečo, čo vám z dlhodobého hľadiska prospeje a dostane vás presne tam, kde chcete byť.

Prijmite strach a konajte to bez ohľadu naň

Všetci cítime strach a keď sa stretneme s novými situáciami, je to celkom bežné a ľudské. Čo potrebujete vedieť je dôvod, prečo robíte to, čo robíte. Ak cítite strach, môže vás práve tento strach posunúť viac smerom, ktorý vedie k vášmu cieľu. V tejto knihe je pre mňa skvelé, že strach je uvedený ako skratka:

Keď sa niečoho obávame, vlastne myslíme na nejaký negatívny výsledok v budúcnosti, ktorý sa ešte nestal, a ktorý sa potenciálne vôbec nestane. Nedovoľte, aby ste to robili. Keď sa niečoho obávate, vždy sa spýtajte: Aká je najhoršia situácia, ktorá sa môže stať? Zvyčajne sa ukáže, že to najhoršie, čo sa môže stať, nie je také hrozné. Škaredé veci sa v živote dejú: neúspešné obchody, rozvody, straty zamestnania - ale je to skutočný život. Záleží na tom, ako sa budete správať po nich. Najčastejšie táto situácia nie je niečo, čo by vám bránilo v pohybe vpred.

Zaviažte sa k neustálemu pokroku

Tento krok sa vám môže zdať ťažký a nedosiahnuteľný, ale začnite s malými vecami, ktoré robíte v každodennom živote. Premýšľajte o tom, môžete vylepšiť tie isté veci aspoň trochu? Dokážete aspoň trochu urýchliť určitú vec, ak zrýchlením dosiahnete lepší výsledok? Dokážete urobiť niečo lepšie? Môžete sa naučiť niečo viac?

Vždy si môžete osvojiť nejaké nové návyky:

  • Rýchle učenie - prečítajte každý deň 15 strán knihy
  • Vizualizácia – predstavujte si všetko, čo si želáte
  • Poradie priorít – vyberte si úlohu, ktorú musíte splniť, určite si časový limit pre všetky úlohy a otestuje svoje schopnosti
  • Naučte sa plánovať svoje výdavky - plánovanie vašich denných a týždenných výdavkov vám môže priniesť úspory, takže môžete napríklad použiť ušetrené peniaze na cestu, na ktorú ste vždy chceli ísť
  • Vstávajte skôr - každý, kto vstane skoro má pred sebou celý deň na to, aby robil veci, ktoré zlepšia jeho život a prácu
  • Stanovte si ciele - napíšte ciele, ktoré chcete dosiahnuť v danom týždni - mesiaci
  • Cvičte a buďte aktívni - zvyk, ktorý bude vždy užitočný pre lepší život
  • Vybudujte si svoju silu - fyzickú alebo duševnú - je len na vás, aby ste ju neustále budovali
  • Spojte sa s ostatnými - spojte sa s rovnako zmýšľajúcimi ľuďmi, s ktorými budete tráviť kvalitný čas a zdieľať navzájom vedomosti a skúsenosti
  • Budujte si charakter - aké sú vaše presvedčenia, kódex, podľa ktorého žijete?

Obklopte sa úspešnými ľuďmi

Veľmi dôležitý krok, pretože si niekedy ani neuvedomujeme, do akej miery nás ľudia okolo nás ovplyvňujú na nejakej, možno dokonca na podvedomej úrovni. Ak sa obklopíte ľuďmi, ktorí sú úspešní, ich postoj vás ovplyvní. Musíte sa obklopiť ľuďmi, ktorí vám budú vyhovovať a ktorí vás budú tlačiť vpred svojou energiou a pozitívnymi postojmi. Nesmiete sa hanbiť za svoj úspech a načúvať ľuďom, ktorí sa vás snažia zastaviť na ceste k vášmu úspechu.

Zamerajte sa na to, v čom ste geniálny

Práve preto, že premýšľame o tom, čo hovoria ostatní ľudia, sa často nezameriavame na to, v čom sme skutočne najlepší. Ak všetko ostatné delegujete na iných ľudí, pravdepodobne si myslíte, že budú hovoriť o tom, že ste leniví, domýšľaví a myslíte si, že ste lepší ako oni. Ide o to, že sa len chcete zamerať na to, čo vás dovedie k správnemu cieľu, ktorý ste si sami stanovili. Zamyslite sa nad tým, čo chcete robiť za 10 rokov a v čom sa vlastne vidíte. Pestujte svoju vášeň a to, čo vás zaujíma a skutočne chcete robiť.

Užite si to, čo robíte najlepšie a robte to, čo skutočne chcete. Toto je najdôležitejšia rada pre úspech v živote a v práci.

Viac o téme: Práca Šťastie Život Výhra Úspech Ciel
  • Autor: © Zoznam/el
  • Zdroj: Foto:Getty, successnow

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy