4 príbehy ľudí, ktorí začínali od nuly, no stali sa boháčmi

Želali ste si niekedy, aby ste vo svojom živote mohli dokázať niečo také úžasné? Možno už máte tento „veľký“ sen, ale obávate sa, že sa nikdy neskutoční a bude existovať iba vo vašej fantázii. Dnes sa pozrieme na príbehy 4 ľudí, ktorí sa nevzdali. Ich úspech nebol iba výsledkom šťastia, zručností alebo talentu ale tvrdej práce a odhodlania. Je veľmi jednoduché prečítať si tieto 4 príbehy, no ťažšie je nechať sa inšpirovať k tomu, aby sme tiež dokázali niečo úžasné.

 

4 príbehy ľudí, ktorí Galéria fotiek (5)

Plukovník Sanders - tvorca Kentucky Fried Chicken (KFC)

Možno ho nespoznáte podľa jeho mena, ale je celkom isté, že ste spoznali jeho tvár. Dá sa povedať, že je pravdepodobne jednou z najznámejších komerčných ikon na svete. Ale predtým, ako sa mu dostalo svetskej slávy, bol plukovník Sanders iba dôchodcom, ktorý nemal nič viac ako krachujúcu reštauráciu, recept na vyprážané kurča a sen.

Jediná vec, ktorá ho odlišovala od ostatných bolo jeho neuveriteľné odhodlanie. Aby sa jeho sen stal skutočnosťou v jeho 60. rokoch, pokúsil sa plukovník Sanders predať svoj recept na vyprážané kuracie. Jazdil pritom krížom krážom po USA, spal v aute a klopal na všetky dvere. Odmietli ho až 1009-krát, až nakoniec konečne niekto súhlasil s jeho nápadom. A to bol začiatok miliónovej ríše KFC.

4 príbehy ľudí, ktorí Galéria fotiek (5)

Michael Jordan

Ako dieťa bol Michael považovaný za „zlvášetneho“ chlapca, ktorý mal rád basketbal. Nebol príliš vysoký a nepochádzal z atletickej rodiny. Na strednej škole ho dokonca odmietol školský basketbalový tím.  Bol však odhodlaný. Jordan sa stretol s mnohými neúspechmi a zlyhaniami, ale nakoniec sa jeho tvrdá práca vyplatila. V prvý deň, keď Michael vstúpil do ligy, bol jeho hod na kôš vyhodnotený ako „nie dosť dobrý“. Každý deň trávil cvičením stoviek hodov s výskokom, kým neboli perfektné.

Každú svoju slabosť alebo odmietnutie premenil časom na úspech a dnes ho poznáme ako najväčšieho basketbalového hráča všetkých čias.

4 príbehy ľudí, ktorí Galéria fotiek (5)

Oprah Winfrey

Oprah Winfrey je jedna z najbohatších a najuznávanejších žien na svete. V 9tich ju sexuálne zneužili, v 13tich utiekla z domu a v 14tich otehotnela. Stala sa kráľovnou krásy keď dovŕšila 17 rokov a už v 20tich mala problém s drogami. Neskôr sa stala prvou Afroameričankou v programe národnej americkej televízie a vo veku 32 rokov sa stala oficiálne milionárkou.

 Podľa údajov dostupných na internete tvorí majetok Oprah Winfrey vo veku 66 rokov až 2,6 miliardy dolárov. Je živým dôkazom toho, že aj z tých najhorších pomerov sa dá vyšplhať na výslnie.

4 príbehy ľudí, ktorí Galéria fotiek (5)

Thomas Edison

Ako by dnes vyzeral svet, keby sa Thomas Edison vzdal snahy vymyslieť žiarovku? Je vysoko pravdepodobné, že by ju objavil niekto iný, no nestalo sa tak. Pri pokusoch zlyhal až 10 000 krát, takže by bolo pochopiteľné, ak by sa vzdal. On sa namiesto toho rozhodol pracovať tvrdšie ako všetci ostatní. V skutočnosti mu dokonca v škole hovorievali, že je „príliš hlúpy na to, aby sa niečo naučil.“ Bol dokonca prepustený z dvoch zamestnaní kvôli „neproduktívnemu“ výkonu.

Napriek svojim problémom a zlyhaniam Edison nikdy nevzdal svoj sen. Teraz je jedným z najúspešnejších, najvplyvnejších a najinšpiratívnejších ľudí na svete, ktorý okrem žiarovky vymyslel aj fonograf, diktafón a mnoho ďalších.

Fotogaléria k článku Počet fotiek: 5
Viac o téme: Práca Výhra Úspech Ciele Motivácia Ľudia Inšpirácia
  • Autor: © Zoznam/el
  • Zdroj: VNManpower, Getty: Foto

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy