5 inšpiratívnych filmov o úspechu: Tieto príbehy vás určite nakopnú

Inšpirácia môže na vás vybehnúť odkiaľkoľvek. Filmy boli pre mnohých ľudí vždy veľkým zdrojom inšpirácie. Aj keď v skutočnosti všetko nemusí mať šťastný koniec ako vo filme, ak uvidíte skúsenosti iných ľudí, môže vás to nakopnúť k tomu, aby ste dosiahli svoje vlastné sny. Tieto príbehy, či už sú pravdivé alebo len dobre vymyslené, môžu každého z nás niečím inšpirovať. Na tomto zozname nájdete 5 filmov, ktoré vás môžu povzbudiť v akomkoľvek štádiu života.

5 inšpiratívnych filmov o Galéria fotiek (8)

Sociálna sieť (2010)

Niet pochýb o tom, že sa film „The Social Network“ po vydaní v roku 2010 stal celosvetovým trhákom. Každý chcel vidieť, ako sa Mark Zuckerberg, harvardský študent stal zakladateľom najobľúbenejšej sociálnej siete na planéte.

Prečo si film pozrieť: Nejde iba o dramatický príbeh alebo historickú presnosť. Film ukazuje publiku, že ak chcete začať niečo veľké, potrebujete byť flexibilný a prispôsobivý v rôznych situáciách. Tiež v ňom môžete vidieť, ako to vyzerá, keď sa spoločnosť presúva z internátnej izby k miliónom používateľom a je celkovo skvelým zdrojom motivácie pre ľudí, ktorí by si chceli vybudovať niečo vlastné.

5 inšpiratívnych filmov o Galéria fotiek (8)

Práti zo Sillicon Valley (1999)

Pirates of Silicon Valley vyšli v roku 1999 a zobrazovali vývoj nového obdobia technologického priemyslu v USA a úspechy Billa Gatesa a Steva Jobsa. Tento film v štýle dokumentu prináša divákom zaujímavý pohľad na život zakladateľov spoločností Microsoft a Apple.

Prečo si film pozrieť: Film je o súperení dvoch novodobých „pirátov“ podnikateľov, ktorí sú do dnes inšpiráciou pre tisíce ludí po celom svete. V tomto filme objavíte mnoho cenných lekcií do života.

5 inšpiratívnych filmov o Galéria fotiek (8)

Šťastie na dosah (2006)

Tento film je založený na skutočnom príbehu o Christovi Gardnovi v podaní Willa Smitha, ktorý vám vďaka svojmu mimoriadnemu hereckému výkonu vyvolá zimomriavky a slzy.

Prečo si film pozrieť. Chris neprestával bojovať, ani keď sa stal bezdomovcom, aby mohol poctivo žiť a vychovať svojho syna. Vášeň a obetavosť, sú dve veci, ktoré budete potrebovať aby ste dosiahli úspech. „Nedovoľte, aby vám niekto hovoril, že niečo nedokážete. Ani mňa. Ak máte sen, musíte ho chrániť. Ľudia niečo sami nedokážu, a chcú vám nahovoriť, že to tiež nedokážete. Ak niečo chcete, choďte si za tým. Bodka. V poriadku?" - Chris Gardnerit.

5 inšpiratívnych filmov o Galéria fotiek (8)

Moneyball (2011)

Aby ste si tento film mohli vychutnať, nemusíte byť fanúšikom baseballu. Príbeh je o Billy Beanovi (Brad Pitt) - generálnom riaditeľovi tímu Oakland A, ktoré mu chýbajú financie a nemá takmer ani na zaplatenie svojich hráčov. Billy Beane však objaví špeciálny spôsob, ako s týmto tímom zvíťaziť.

Prečo si film pozrieť: Beane bol extrémne kreatívny a objavil spôsob ako zachrániť potápajúci sa loď. Okrem toho nikdy nepočúval ľudí, ktorý stáli proti nemu a nikdy nestrácal vieru vo svoju víziu.

5 inšpiratívnych filmov o Galéria fotiek (8)

Wall Street (1987)

V roku 1987 sa režisér Oliver Stone rozhodol, že Gordon Gekko (Micheal Douglas) sa stane jednou z najnenávidenejších postáv filmovej histórie so slávnou frázou „Chamtivosť je dobrá“. Film sa zameriava na nezákonné a nemorálne rozhodnutia Buda Foxa (Charlie Sheen), pri jeho snahe stať sa rovnako bohatým ako Gordon Gekko.

Prečo si film pozrieť: Nepredajte svoju dušu za peniaze. Byť úspešným nie je iba pre bohatých a slávnych

Fotogaléria k článku Počet fotiek: 8
Viac o téme: Inšpirácia Filmy Práca Úspech Motivácia
  • Autor: © Zoznam/el
  • Zdroj: VNManpower, Getty: Foto

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy