7 pracovných miest a povolaní, ktoré z vás môžu spraviť milionára

Ilustračné fotoIlustračné foto Zdroj: thinkstock.com

Napriek tomu, že svetová ekonomika spomaľuje, niektorých ľudí sa to netýka, pretože majú peňazí dosť na dva životy. Ale ako presne títo boháči zarobili svoje peniaze? Aký je ich tajný recept? Aj keď neexistuje magický vzorec na to, aby sa človek stal milionárom, existujú určité povolania, ktoré sa zdajú byť oveľa ziskovejšie ako iné. Tieto pozície samozrejme nie sú zárukou úspechu, ale určite vás dostanú na správnu cestu.

 

 

Investičný bankár

Investičný bankár v zásade pôsobí ako sprostredkovateľ medzi kupujúcimi a predávajúcimi spoločnosťami a je zodpovedný za uskutočnenie týchto obchodných transakcií. Ich úlohou je teda poskytovať svojim klientom poradenstvo v súvislosti s predajom, či už ide o nadobudnutie dlhopisov, akcií, fúzií alebo o ponuku akcií alebo dlhov.

Ide o špičkovú kariéru ale môže byť aj veľmi náročná a stresujúca, pričom investiční bankári často odpracujú 100 pracovných hodín týždenne. Ich úsilie je však odmenené veľmi lukratívnou sumou, pretože ide o jednu z najlepších kariér, ktorá by prípadne mohla viesť k 7-cifernému platu.

Právnik

Aj keď v závislosti od krajiny zo začiatku právnici na koncipientskych pozíciách nezarábajú veľa, Vykonávanie práva je jednou z najlepších kariér pre neuveriteľne vysoký potenciál zárobku. Rôzne oblasti práva môžu, samozrejme, priniesť vyššie zisky a najlukratívnejšia kariéra v oblasti práva, ktorá z vás môže urobiť milionára, zahŕňa obchodné právo, trestné právo, patenty, dane, nehnuteľnosti a duševné vlastníctvo.

Realitný developer

Realitný priemysel sa stáva čoraz väčším konkurenčným prostredím pre milionárov. Keď teda hodnota nehnuteľností stúpa, developeri si doslova budujú svoje bohatstvo pomocou projektov komerčného a rezidenčného rozvoja. Ak chcete byť skutočne dobrý developer, musíte najskôr rozšíriť svoje znalosti v tejto oblasti. Dobrým spôsobom, ako sa zapojiť do tohto lukratívneho odvetvia, je najprv získať skúsenosti ako realitný agent a dozvedieť sa o miestnom trhu.

Autor

Stať sa úspešným autorom nie je prechádzka ružovou záhradou. Je to ako behať maratón v na púšti bez topánok. Od začiatku do konca môže byť proces napísania a vydania knihy vyčerpávajúci, dokonca aj pre tých najtalentovanejších pisálkov. Keď sa vám však podarí vydať knihu, existuje obrovský potenciál na zárobok. Úprimne povedané, tí najlepší z nich v tom nikdy neboli kvôli peniazom. Ak sa však viete donútiť napísať bestseller, smelo do toho.

7 pracovných miest a Galéria fotiek (2)

Chirurg

Stať sa chirurgom je rovnako náročné aj lukratívne. Aj keď dosiahnutie titulu môže trvať roky intenzívnej práce, za vaše úsilie budete odmenení statným platom a schopnosťami zachraňovať životy. Tí najlepší navyše zarobia oveľa viac, ako je priemerný chirurg v odbore. Mimo operačnej sály sa chirurgovia venujú inovačnému výskumu a vývoju prevratných liečebných postupov. Pre niektorých sa táto ušľachtilá práca môže ukázať ako veľký zdroj bohatstva.

Inžinier

Pokiaľ ide o povolania, ktoré z vás urobia milionára, inžinierstvo je jedným z najlepších zamestnaní. V skutočnosti má z najbohatších ľudí na svete polovica inžinierske tituly. A hoci sa zdá, že elektrotechnika a informatika sú najobľúbenejšími voľbami medzi modernými boháčmi, vhodné je aj stavebné, strojárske a chemické inžinierstvo. Stať sa inžinierom sa teda javí ako celkom šikovný krok. Vzhľadom na to, že dopyt po inžinieroch neustále rastie, existuje veľmi vysoký platový potenciál, ktorý môžete využiť vo svoj prospech.

Investor

Investovanie je veľmi lukratívne. Práca v odvetví investícií a financií má skutočne potenciál zarobiť vám veľké peniaze. Investori často budujú svoje bohatstvo ako manažéri fondov a ich hlavným zdrojom príjmom je vyplácanie úrokov z dlhopisov a dividend z akcií. S ich investíciami sa vo väčšine prípadov obchoduje aj na akciovom trhu, čo umožňuje ich rast alebo pokles. Tu je jedna investičná rada. Najbohatší investor a štvrtý najbohatší muž na svete, Warren Buffet, investoval do aktív, ktoré majú potenciál pre veľký rast. Zdá sa, že jeho stratégia stále funguje.

Viac o téme: Práca Zamestnanie Povolanie Bohatstvo Peniaze Milonár
  • Autor: © Zoznam/el
  • Zdroj: bestlifeonline Foto: Getty
 
Staršie správy
Staršie správy