5 najbláznivejších spôsobov, ktorými ľudia zarobili 1. milión

peniaze, bohatstvo, oči, ženapeniaze, bohatstvo, oči, žena

Podľa správy Credit Suisse je od decembra 2019 na svete 46 miliónov milionárov. A zatiaľ čo mnohí z nich nazhromaždili svoje bohatstvo tradičnými spôsobmi - investovaním, podnikaním, dedením – menší počet milionárov získal miesto na finančnom výslní prostredníctvom viac, povedzme, kreatívnych taktík.

 

 

 

 

Predajom pixelov

V roku 2005 Alex Tew zaregistroval internetovú stránku miliondollarhomepage.com, prázdny priestor s rozmermi 1 000 x 1 000 pixelov. Predal každý jeden pixel (mnoho spoločností ich kúpilo tucty a zaparkovali reklamy na vrchu stránky) a za pár mesiacov sa stal milionárom.

Stránku môžete navštíviť aj dnes, po pätnástich rokoch na tomto odkaze. Tew nakoniec využil svoje zisky na spustenie populárnej spánkovej a meditačnej aplikácie Calm.

„Vynájdením“ nového „domáceho miláčika“

Perfektné domáce zvieratko by podľa Garyho Dahla nikdy nebolo potrebné kŕmiť alebo venčiť. Nikdy by nevyžadovalo výlet k veterinárovi alebo kaderníkovi. A tiež by nikdy neumrelo. Určite žiadna mačka ani pes nespĺňajú tieto prísne požiadavky... Ale kameň áno.

V roku 1975 Dahl  túto myšlienku premenil na realitu a začal predávať kamene „Pet Rock“, v podobe domáceho zvieratka. Na každom mal zisk približne jeden dolár. Do roka predal viac ako milión kusov, vďaka čomu sa stal skutočným milionárom.

5 najbláznivejších spôsobov, ktorými Galéria fotiek (5)

Hraním videohier

Áno, hraním videohier môžete zarobiť milióny.  Kuro Takhasomiho (meno iba znie japonsky, hráč je v skutočnosti z Nemecka) zarobil 3 milióny eur iba v roku 2017 - hrá v nemeckom medzinárodnom tíme DOTA 2. Najlepšie plateným hráčom videohier na svete je Dán Johan Sundstein. Za rok 2019 zarobil 6 miliónov eur.

Slnečné okuliare pre psa

Roni Di Lullo sa hrala so svojím psom, keď šteniatko nedokázalo chytiť lietajúci disk - niečo, čo sa nikdy predtým nestalo. Di Lullo usúdila, že za to mohlo slnko, ktoré šteniatku svietilo do očí, takže vynašla pár špeciálnych okuliarov pre psov: alebo Doggles.

Výrobok začali rýchlo používať jednotky K9 a oční lekári-veterinári. Vynálezkyňa si zabezpečila patent a dnes predáva okuliare pre psov v hodnote viac ako 3 milióny dolárov.

okuliare pre psa lol Galéria fotiek (5)

Yo

Spustenie populárnej sociálnej siete je jedným z najlepších spôsobov, ako sa dostať miliónom. Instagram, Snapchat, Twitter, Facebook a najnovšie aj Tik-Tok patria k aplikáciám, o ktorých väčšina ľudí počula. Ale existuje platforma, ktorá vám pravdepodobne unikla. Yo.

Pomocou aplikácie Yo môžete poslať ktorémukoľvek zo svojich priateľov (pokiaľ si ju tiež stiahnu), správu „Yo“. To je všetko. To je celá aplikácia. Samozrejme, aplikácia Yo rýchlo stratila svoju popularitu - ale nie predtým, ako zarobila milióny pre svojho zakladateľa.

5 najbláznivejších spôsobov, ktorými Galéria fotiek (5)

Fotogaléria k článku Počet fotiek: 5
Viac o téme: Peniaze Milióny Podnikanie Bohatstvo
  • Autor: © Zoznam/el
  • Zdroj: Zdroj: bestlifeonline Foto: Getty Images

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy