Žiadosť o udelenie súhlasu s výkonom inej zárobkovej činnosti

Ilustračné fotoIlustračné foto Zdroj: thinkstock.com

Zamestnanec pracujúci na základe pracovnej zmluvy môže vykonávať inú zárobkovú činnosťou (napríklad na základe živnostenského oprávnenia). Ak ide o konkurenčné práce vo vzťahu k zamestnávateľovi, musí požiadať o súhlas zamestnávateľa.

VZOR: Žiadosť o súhlas so zárobkovou činnosťou

 

Zamestnanec môže popri svojom zamestnaní vykonávanom v pracovnom pomere inú zárobkovú činnosť, ktorá má k predmetu činnosti zamestnávateľa konkurenčný charakter, len s predchádzajúcim písomným súhlasom zamestnávateľa.

Zamestnanec musí  požiadať o súhlas ešte predtým, ako začne vykonávať činnosť, pričom platí, že  ak sa zamestnávateľ nevyjadrí do 15 dní od doručenia žiadosti zamestnanca, platí, že súhlas udelil.

Súhlas zamestnávateľa sa nevyžaduje na výkon vedeckej, pedagogickej, publicistickej, lektorskej, prednášateľskej, literárnej a umeleckej činnosti.

Inou zárobkovou činnosťou je činnosť vykonávaná v pracovnom pomere, na základe dohôd o prácach vykonávaných mimo pracovného pomeru alebo podnikanie. Povinnosť žiadať zamestnávateľa o predchádzajúci súhlas majú len zamestnanci v pracovnom pomere, nie dohodári.

 

 

Viac o téme: Poradňa Právna poradňa Vzor Dokument Grafik Súhlas SZČO Poradňa žiadosť Výkon inej zárobkovej činnosti
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: Poradňa, Foto: Thinkstock.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy