VIDEO: Ako získate zákazníkov v rozbiehaní

Ilustračné fotoIlustračné foto Zdroj: photl.com

Najzásadnejšie rozhodnutie už máte za sebou. Púšťate sa do podnikania. Svoj podnikateľský nápad máte pevne „uchopení“ v rukách a vaše rozhodnutie vám už nikto nevezme. V tomto bode však nastupuje ďalšia fáza vášho rozbehu v podnikaní. Mali by ste si zadefinovať, kto budú vaši zákazníci a ako ich získate.

 

Cesta k zákazníkovi:

 

  1. Spravte si malý brainstorming, kto by mohol byť váš zákazník
    Ak napríklad predávate modranskú keramiku, vašim zákazníkom budú:

    - zahraniční turisti, ktorí si chcú uchovať spomienku na Slovensko
    - stará mama, ktorá má tradičné vybavenú kuchyňu
    - deti starej mamy, ktorí jej kúpia darček
    - mladá rodina, ktorá si zakladá na tradíciách
    - podnikateľ, ktorý chce darovať keramiku ako darček pre svojho biznis partnera
    - interiérový dizajnér
     
  2. Identifikujte najrentabilnejšieho zákazníka
    Najrentabilnejší zákazník je samozrejme ten, ktorý vám do firmy prinesie čo najviac peňazí. Môže ním byť podnikateľ, ktorý chce darovať keramiku ako propagačný predmet.
     
  3. Zákazníkov si musíte získať
    Veľa úspešných podnikateľov tvrdí, že na získanie zákazníka nepotrebujú vynaložiť žiadne finančné prostriedky, pretože im najlepšiu reklamu robia existujúci zákazníci. Výbornou neplatenou reklamou sú odporúčania už existujúcich klientov. Aby ste však na začiatku mohli získať pár klientov, ktorí vám neskôr budú šíriť „osvetu“, skúste osloviť:

    - svojich kamarátov a známych
    - zákazníkov na sociálnych sieťach
    - zákazníkov prostredníctvom newslettera

Pozor však na pravidlá odosielania newsletterov. Emaily nemôžete posielať hocikomu. Získanie a spracovanie emailovej databázy má svoje pevné pravidlá. Najprv musíte získať povolenie od užívateľa. Musíte mať jeho dôkaz o potvrdení povolenia odosielania a poslednou vecou je, aby mal emailový adresát možnosť odhlásiť sa z odberu newslettera.

Na pravidlá ochrany osobných údajov si treba dávať veľký pozor. V prípade pochybenia alebo porušenia zákona hrozia vysoké pokuty.

Po odosielaní emailu sa vám môže stať, že máte málo spätných reakcií. Môže to byť dôsledkom zlého zacielenia ľudí alebo nízkej miery otvorenia. Preto si dávajte pozor na:

  • predmet emailu
  • gramatické chyby
  • čas rozosielania – ľudia čítajú emaily do jednej hodiny od odoslania a zvyšok sa rozkladá v čase, rozmýšľajte nad tým komu posielate email, kedy budú mať čas vnímať informáciu

Databázu emailových kontaktov si môžete vytvoriť aj sami, napríklad vo forme rôznych súťaží, v ktorej vám potenciálny klient zanechá svoju emailovú adresu. Aj tu však musí byť uvedené, na aké účely budú použité jeho osobné údaje. Databáza sa zbiera veľmi ťažko, no dá sa zabiť jedným klikom.

3. Kľúčoví zákazníci // intro DEMO from Rozbehni sa! on Vimeo.

8. Získavanie zákazníkov // intro DEMO from Rozbehni sa! on Vimeo.

Viac o téme: Video Sa Nápad Podnikateľ Podnikanie Klient Zákazník Získanie Rozbehni Kupca
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Foto: Photl.com, Zdroj a Video: Rozbehni Sa!

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy