VIDEO: Ak chcete uspieť, musíte robiť veci inak

Ak chcete uspieť, musíte robiť veci inak ako ostatní ľudia.Ak chcete uspieť, musíte robiť veci inak ako ostatní ľudia. Zdroj: photl.com

Problémom dnešnej spoločnosti je konformita. Veľa ľudí sa chová a koná rovnako ako ostatní ľudia. A to je chyba! Takýmto spôsobom nedosiahnu úspech. Takýto názor zdieľa motivátor Ivo Toman. V rámci seriálu „Rozbehni sa“ vám prinášame jeho 5 zaujímavých zistení, ktoré vám pomôžu, ak sa chcete odlíšiť od davu.

Ivo Toman je podnikateľ, školiteľ a motivátor. Založil medzinárodnú spoločnosť TAXUS International, ktorú používa ako „laboratórium“, v ktorom testuje rôzne postupy. Vybudoval prosperujúcu firmu napriek tomu, že je obmedzený vrodenou chorobou. Vďaka svojmu postihnutiu získal iný pohľad na vec.

Po viacerých rozmanitých skúsenostiach s podnikaním začal Ivo Toman robiť otvorené školenia. To bolo roku 2007. Nasledujúci rok vydal knihu Úspešná sebemanipulácia a v tom istom roku bola vydaná ďalšia kniha Debordelizácia hlavy. Tá vznikla vtipným spôsobom z „odpadu“, ktorý sa nehodil do prvej knihy. V roku 2010 vyšla kniha Motivácia zvonku je ako smrad. V roku 2011 to bola kniha O úspechu, jediná zisková kniha. V roku 2012 prestal kúriť a zarobil na tom. Ako? Vydal ďalšiu knihu Absťák.

5. Zaujímavých zistení Iva Tomana počas podnikania:

1. Deväťnásť ľudí z dvadsiatich nemá úspech

Veľa ľudí by umreli hladom pre neschopnosť.
 

2. Veľký problém v spoločnosti je konformita

Konformita znamená, chovať sa rovnako ako ostatní a robiť to isté čo ostatní. 

„Ak chcete uspieť, musíte robiť veci inak,“ odporúča Ivo Toman.

3. Motivácia zvonku je nezmyselná

Priemerná ľudská pamäť je trvá sedem sekúnd. Jedinou hybnou motiváciou je úspešná sebamanipulácia.

4. Aby ste dosiahli úspech, musíte splniť viaceré podmienky

  • talent
  • šťastie (ako žijete, kde žijete, s kým žijete, možnosť dostať sa k informáciám)
  • túžbu
  • čas
  • systém nepohody
     

„Existujú pocity šťastia a vy ich môžete rozmnožovať viacerými vecami, jedlom, dobrým vzťahom,  sexom. Jednoducho, že sa dobre cítite,“ hovorí Ivo Toman.

Ivo Toman prezradil zaujímavý poznatok o úspešných ľuďoch.

„Keď sa pýtam úspešných ľudí, koľko hodín pracujú denne, týždenne, počas víkendu, všetci mi odpovedajú, že pracujú stále. A keď im dám otázku, aký by bol ich ideálny počet hodín odpovedajú, že ideálny je ten, ktorí majú teraz. Sú šťastní v práci. Nedokážu oddeliť pracovný život od súkromného.“

Dokonalý život však neexistuje. Ide o hromadenie pocitov šťastia, túžby, času a systému nepohody. Veľa ľudí vysvetľuje prečo niečo nejde, namiesto toho, aby sa do toho pustili.

„Kto je dokonale šťastný, ten je blázon,“ myslí si Toman.

„Preto robte to, čo máte robiť, vtedy, kedy to máte robiť,“ hovorí Toman. Je to o sebadisciplíne.

5. Základom, ak pôjdete do sveta po škole, je nájsť svoje „nespravodlivé“ výhody na úkor druhých

To rozhoduje, či uspejete. Medzi nespravodlivú výhodu patrí, aby ste sa vedeli predať. Dôležité je, aby ste si rozdelili prácu na dve časti. Polovicu času robte veci, ktoré viete najlepšie a v druhej polovici vymýšľajte rôzne spôsoby a kanále, ako prezentovať svoje výrobky alebo služby.

Pozrite si video z prednášky Iva Tomana v rámci projektu Rozbehni sa!TV.

Ivo Toman - ,,Rozběhni se! " // prednáška from Rozbehni sa! on Vimeo.

Viac o téme: Video Sa Ivo Podnikanie Toman Rozbehni Sa!tv Podniateľ. Motivátor
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Foto: Photl.com, Text: ami

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy