VIDEO: Robte to, čo vás baví, ale nezabúdajte na matematiku

Robte to, čo vás baví...nezabúdajte však na matematiku.Robte to, čo vás baví...nezabúdajte však na matematiku. Zdroj: photl.com

Nie je potrebné dokončiť školu, ale neustále sa vzdelávať v odbore, ktorý vás baví. Že je to možné, dokáže vám Daniel Minárik, ktorý so svojim kolegom podniká v oblasti systémov na podporu rozhodovania. Jeho pracovný príbeh, ako aj rady vám prinášame v rámci seriálu „Rozbehni sa“.

Daniel Minárik a Jozef Štefanka tvoria business intelligence riešenia zamerané na maloobchod. Business intelligence je segment, ktorý nie je veľmi obľúbený v regióne strednej a východnej Európy. Viac funguje v Amerike a v západnej Európe. Preto sa potenciál tohto biznisu rozhodli rozbehnúť aj u nás.

Misou Daniela a Jozefa je priniesť jednoduchosť do zložitého sveta sféry business intelligence. S produktom Profil up vyhrali cenu Podnikateľský nápad roka 2012 a marketingovú kampaň. Všetky ich produkty sú jednoduché na používanie ako aj implementáciu. Dôležité je, aby systém dal užívateľom všetky informácie, ktoré potrebujú.

2008
Zlomovým rokom pre Daniela bol rok 2008. Vtedy nastúpil do spoločnosti Nike, kde ho zaujímali tenisky a dáta. Pre neho to boli dva prínosy. Začal zbierať tenisky a pracovať s dátami. V spoločnosti začínal na brigádnickej pozícii a prepracoval sa až na pozíciu obchodného analytika pre český a slovenský trh a biznis plánovača.

„V spoločnosti som sledoval predaje a ktoré obchody sú najlepšie. Veľa objednávok sa uskutočňovalo pol roka dopredu priamo zo showroomu. Maloobchodníci vyberali veci naslepo, intuitívne, pretože im to povedala napríklad predavačka a ich rozhodnutie nemali podložené číslami o predaji. V tomto segmente som preto veľký priestor na biznis,“ hovorí Daniel Minárik.

2010

„V roku 2010 som sa snažil rozbehnúť blog o teniskovej kultúre,“ hovorí Daniel.

Blog sa volal Kiks. Danielovi sa ho podarilo naplniť históriou tenisiek, ale problémom bolo, že nemal dosť efektívny biznis model, aby web mohol zarábať peniaze.

Kolega Jozef Štefánka bol však úspešnejší.  Ten s kamarátom začal vyvíjať aplikáciu assistence web, hlasom ovládaný kalendár, ktorá bola minulý rok vypustená. Je to hlasom ovládaný kalendár pre iPhony. Táto aplikácia bola v top 5 svetových aplikáciách v app store.

2011
V tomto roku bol Daniel opäť stiahnutý do konkurencie Adidas group.

„Zbierku tenisiek som tu už nerozširoval,“ usmieva sa Daniel Minárik.

„V tejto spoločnosti som mal na starosti finančný kontroling pre 4 krajiny strednej Európy, ako aj plánovanie veľkoobchodných objednávok. Problém bol však v tom, že keď som mal plánovať veľkoobchod, nemal som žiadne údaje z maloobchodu,“ povedal Daniel.

V tomto momente prišiel na to, že aj veľké firmy majú problém so zberom dát. Takto vznikla aj myšlienka, pustiť sa do biznisu ako je Retail.Bi.

Koncom roka 2011 vypustili von prvú verziu, ktorá bola testovaná na franchisingových spoločnostiach. Takto vznikla prvá verzia, prvé demo video. Bolo to súkromné video, avšak sledovala ich aj svetová konkurencia. Dokazoval to počet stúpajúcich kontaktov na pracovnej sociálnej sieti LinkedIn, ako aj pozretie videí z iných krajín.

2012
Prišiel rok 2012 a Daniel Minárik bol opäť stiahnutý, tentokrát  do spoločnosti Tesco Stores , kde dodnes robí business planning managera.

Minulý rok bol pre Daniela Minárika zlomový. Spolu s kolegom Jozefom Štefánkom spustili B2B biznis Retail.Bi. V tom istom roku vyhrali cenu Podnikateľský nápad roka a momentálne im prebiehajú rozhovory so strategickými investormi.

„Sme radi, že sa nám zákazníci ozývajú sami, že nemusíme marketingovo riešiť túto časť práce. Našim zákazníkom predávame službu za mesačný paušál. Naši klienti tak majú online prístupy k svojim dátam, vďaka ktorým môžu efektívne plánovať objednávky“ hovorí Daniel.

Zopár rád od Daniela Minárika:

  1. Robte to, čo vás baví... nezabúdajte však na matematiku
    „Ja som robil to, čo ma baví. Zbieral som tenisky, písal som o nich a potom som zistil, že platím za tenisky, ale nič mi to neprináša. Preto si treba spočítať biznis plán, na čom chcete zarábať a kam sa bude váš biznis uberať. Určite si aj zlomový bod, kedy  sa začnete naplno venovať biznisu.“

  2. Dobrý nápad nie je všetko
    „Pokiaľ máte nápad, ktorý nie je až tak dobrý, ale vaša exekúcia je perfektná, je to častokrát lepšie, ako mať super nápad, ale nezvládnuť výkon. Nestačí mať teda iba dobrý nápad, ale je potrebné dobre ho uviesť k životu a spravovať.“

  3. Choďte čím skôr na trh
    „Trh vám dá najlepšiu spätnú väzbu. My sme išli s demom na trh, aby sme videli, či je o produkt záujem.“

  4. Vzdelávajte sa
    „Vzdelávajte sa, ale nemusí to byť v škole. Čítajte, čo vás baví. Dôležité je vzdelávať sa v tom, čo vás baví.“

  5. Nechajte si poradiť
    „Keď som si prešiel viacerými firmami, viem, čo je dôležité sledovať pri práci a akým spôsobom. Dostal som návod, ako na to. Viem, čo sa dá vylepšiť a viem to priamo preniesť do môjho produktu, ktorý takto posuniem ďalej. Máme na to čísla, zlomový bod, kedy nám obchod začne zarábať toľko, aby sme sa tomuto biznisu išli venovať naplno.“

Pozrite si video z prednášky Daniela Minárika v rámci projektu Rozbehni Sa!TV.

Daniel Minárik - ,,Robte, čo Vás baví, ale nezabudnite na matematiku!" // prednáška from Rozbehni sa! on Vimeo.

Viac o téme: Video Sa Daniel Biznis Podnikateľ Podnikanie Podnikatelia Minárik Rozbehni Sa!TV Retail.bi
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Foto: Photl.com, Zdroj: Rozbehni sa!TV, Text: ami

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy