VIDEO: 10 mýtov o podnikaní

Niekedy treba padnúť až na samé dno, aby ste sa poučili z vlastných chýb.Niekedy treba padnúť až na samé dno, aby ste sa poučili z vlastných chýb. Zdroj: photl.com

Veľké firmy majú náskok pri zákazkách je mýtus. Budúcnosť patrí malým firmám, ktoré sa dokážu prispôsobiť potrebám veľkého klienta. Sú kreatívnejšie a majú nové nápady, myslia si Ondrej Prostredník a Michal Blažej, ktorí s partiou kamarátov rozbehli úspešný biznis. V rámci seriálu Rozbehni sa vám prinášame ďalšie mýty, ktoré spoločne pokorili.

Zo začiatku začala spoločnosť Ondreja Prostredníka a Michala Blažeja Lighting Beetle iba programovať webstránky, od konkurencie sa ničím neodlišovali, až v poslednej dobe sa vyprofilovali. Svoje podnikateľské aktivity stavajú na použiteľnosti alebo na user experience. Ich cieľom je, aby webstránky vyzerali nielen dobre, ale boli aj funkčné.

10 mýtov o podnikaní, ktoré sme pokorili:

  1. Sústreďte sa na jednu vec od úplného začiatku
    Je to mýtus. Ondrej P. a Michal B. robili na začiatku podnikania viacero odlišných činností, vytvárali webstránky, navrhovali plagáty, zakladali siete.  Od prvého momentu v podnikaní začali hľadať to, čo ich baví. Keby neskúsili viacero činností a neexperimentovali by, pravdepodobne by tu dnes neboli.

„Experimentovanie na začiatku biznisu je to, čo vám treba. Pustite sa do biznisu, o ktorom si teraz myslíte, že nemá šancu fungovať, alebo ktorý je zložitý. Treba to prekonať a skúsiť to,“ radí Ondrej Prostredník.
 

  1. Nesmieš začať s kamarátmi
    Hovorí sa, že sa nepúšťaj do podnikania s kamarátom. Je to však dvojsečná zbraň. Ondrej a Michal majú vo svojom firme schopný tím ľudí. Ich výhodou je, že vedia efektívnejšie fungovať a komunikovať v rámci firmy. Omnoho rýchlejšie vedia pracovať na probléme a odstrániť ho. Ľudia, ktorí prichádzajú do firmy fungujú taktiež na rovnakej kamarátskej báze, na akej postavili ich podnikanie. Ako sami hovoria, sú kamarátska spoločnosť, v ktorej sú už teraz všetky právomoci rozdelené.

„Každý funguje na profesionálnej úrovni. Treba sa však vždy zamyslieť nad tým, s kým sa pustíte do podnikania. Aj keď vám ľudia z vášho okolia hovoria, aby ste nešli do podnikania s kamarátmi, nenechajte sa nahovoriť. My si myslíme pravý opak. Choďte do podnikania s kamarátmi,“ hovorí Michal Blažej.

  1. Potrebujete predošlú skúsenosť v inej firme
    Nie je to až tak pravda. Všetky veci, ktoré sa Ondrej a Michal naučili pri podnikaní, si veľmi dobre pamätajú. Niekedy treba padnúť až na samé dno. Určite sa stane, že v biznise niečo pokazíte, a práve tento moment vás potiahne ďalej a ukáže vám novú cestu. Ak by ste sa učili na chybách druhých ľudí, rýchlo by ste na tieto chyby zabudli, myslia si podnikaví chalani.

„Ak ste zamestnaní v nejakej firme a máte dlhodobý plán začať podnikať, zostaňte vo firme iba tak dlho, pokiaľ vám tá firma niečo dáva. Ak vás neposúva ďalej, s prácou okamžite skončite,“ hovorí Ondrej Prostredník.

  1. Získať klienta je ťažké
    Michal Blažej a Ondrej Prostredník si vždy mysleli, že získať klienta je ťažké. Opak je však pravdou. Stačí sa správne prezentovať, dobre sa predať a získať klienta. Nie je to až tak veľmi náročné, ako to vyzerá na začiatku.

„Na začiatku to možno vyzerá ako neprekonateľný cieľ. Trvá to možno aj päť rokov, kedy o vás budú mať záujem seriózni klienti. Treba však vydržať,“ myslí si Michal Blažej.

  1. Musíte mať jasnú štruktúru a lídra
    Keď Michal a Ondrej rozbiehali firmu, nemali danú jasnú vnútornú štruktúru. Všetci boli kamaráti pracujúci na jednej úrovni, nemali lídra a zisky si rozdeľovali rovnakým dielom. Postupne sa však vypracovali nielen profesionálne, ale aj charakterovo. Zistili, ktorí sú tí ľudia, ktorí majú viesť druhých ľudí a tí, ktorí chcú tvrdo pracovať a radšej zostať v úzadí. V ich firme sa im to odarilo vydiskutovať veľmi rýchlo a otvorene.

„Na začiatku biznisu netreba riešiť, kto čo bude robiť. Neskôr sa to však vyprofiluje samé,“ hovorí Ondrej Prostredník.

  1. Dobrá práca sa sama chváli
    V online biznise tento mýtus platí. Predaj však nie je o tom. Pravdou je, že si musíte robiť vlastné PR. Chodiť sa prezentovať, prednášať, písať PR články alebo blogy. Byť odborníkom na danú oblasť a ukázať ľudom, že ste dobrý. Ľudia musia o vás vedieť.

„Pochváľte sa vecami, ktoré ste spravili, pretože za vami stojí plejáda firiem, ktoré sa chvália, čo spravili a pritom to nemuseli spraviť tak dobre, ako vy,“ radí Michal Blažej.

  1. Dva krát meraj a raz rež
    Michal a Ondrej strávili veľa času rozmýšľaním a prepočítavaním, či sa pustiť do nejakej veci alebo nie. Odpoveď je však áno. Pustite sa do všetkého, čo vám napadne. Čím dlhšie nad tým budete rozmýšľať, tým viac príležitostí vám uniká. Predovšetkým, ak ste mladá a malá firma, nemáte čo stratiť.

„Obujte sa do toho a zariskujte! To je vaša výhoda oproti gigantom,“ jednoznačne tvrdí Ondrej Prostredník.

  1. Veľké firmy majú náskok
    Ak sa vám stane, že prídete do tendra s veľkou spoločnosť a máte pocit, že je to dopredu prehratý boj, vôbec to tak nie je. Budúcnosť patrí malým firmám, ktoré sa dokážu prispôsobiť potrebám veľkého klienta. Sú kreatívnejšie a majú nové nápady.

„Veľké firmy majú náskok. To vôbec neplatí. Väčšina veľkých firiem totižto neriskuje. Oni sa toho boja. Vy ste mladí a malí, ktorí sa neboja riskovať,“ tvrdí Michal Blažej.

  1. Musíte makať do zodrania
    Ján Šifra hovorí, že 4 hodiny počas dňa treba dumať, písať si poznámky a rozmýšľať. Vo svojej hlave tak budete tvoriť hodnoty a nebudete iba „slepo“ pracovať v živote. Keď sa dostanete do pracovného kolobehu prestanete rozmýšľať nad rastom firmy. Budete mať jednu zákazku za druhou, ale dlhodobý cieľ firmy vám unikne. Dajte si v pracovnom týždni čas na to, aby ste sa zamysleli nad smerovaním firmy.

„Dajte si čas nad rozmýšľaním o budúcnosti. Čítajte články na internete. Prechádzajte si blogy, kde nájdete veľa inšpiratívnych vecí,“ hovorí Ondrej Prostredník.

  1. Babka k babce, budú kapce
    Zoznámenie sa s riaditeľom americkej obchodnej komory bolo pre firmu Lighting Beetle veľmi inšpirujúce. Po rozhovore s nim vstúpili do komory. Museli však zaplatiť 700 eurový šek. V tom čase to bola veľmi vysoká suma. Nakoniec danú sumu zaplatili, čo im prinieslo tú najlepšiu vec, ktorú mohli spraviť. Z americkej obchodnej komory nakoniec získali veľké množstvo klientov, ako aj reputáciu.

„Pre našu malú firmu to bolo prínosom. Spravili sme si networking, zoznámili sme sa s ľuďmi, bolo to veľmi hodnotné,“ uzatvára Michal Blažej.

Pár rád na záver:

  1. Nebojte sa získavať kontakty prostredníctvom kontaktov z internetu.
  2. Odsťahujte sa z domu.
  3. Robte to, čo vás baví.
  4. Dobrí zamestnanci sú základom dobrej firmy.

Michal Blažej a Ondrej Prostredník
Sú spolumajitelia spoločnosti Lighting Beetle. Michal je zodpovedný za firemnú stratégiu, rozvoj a predaj. Ondrej riadi User Experience tím, vedie testovania a navrhuje kreatívne riešenia. Spoločnosť  Lighting Beetle zakladali štyria študenti evanjelického lýcea, ktorí spojili svoje portfólium do jedného celku, do spoločného biznisu. Po čase štvrtý člen odišiel z firmy a oni prijali do tímu ďalších ľudí z lýcea ako aj z iného prostredia. Ich biznis je založený na kamarátstve.

Pozrite si video z prednášky Michala Blažeja a Ondreja Prostredníka v rámci projektu Rozbehni sa!TV.

O. Prostredník & M. Blažej - 10 mýtov o podnikaní, ktoré sme pokorili from Rozbehni sa! on Vimeo.

Viac o téme: Video Sa Ondrej Biznis Michal Mýty Podnikanie Beetle Rozbehni Prostrednik Blazej Lighting
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Foto: Photl.com, Zdroj: red.

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy