Zamestnávateľ nevyplatil mzdu. Ako postupovať?

Ak zamestnávateľ nereaguje na výzvu zaplatenia mzdy, zamestnanec môže podať žalobu na súd.Ak zamestnávateľ nereaguje na výzvu zaplatenia mzdy, zamestnanec môže podať žalobu na súd. Zdroj: photl.com

V priebehu prázdnin som pracoval pre nemenovanú slovenskú firmu, v ktorej som bol zamestnaný na základe dohody o vykonaní práce. V zmluve je presne stanovený výplatný termín, ktorý bol, ktorý bol stanovený najneskôr do 10 dňa nasledujúceho mesiaca. Koncom mesiaca október mi penizae stále neprišli na môj účet, preto by som sa chcel opýtať, či existuje nejaká možnosť hrozby v rámci Zákonníka práce. Jedná sa v podstate o nedodržanie zmluvných podmienok stanovených v dohode a tým pádom o porušeni záväzku.

Poradňa:   Ak je zamestnávateľ v omeškaní s vyplatením odmeny, zamestnanec môže písomne zamestnávateľa vyzvať na splnenie povinnosti s uvedením určitej lehoty na plnenie a súčasne zamestnávateľa upozorniť na skutočnosť, že v opačnom prípade sa zamestnanec bude domáhať vyplatenia odmeny aj úrokov z omeškania prostredníctvom súdu. Odmena vrátane úrokov z omeškania sú peňažnými pohľadávkami zamestnanca voči zamestnávateľovi.

Ak sa rozhodnete podať žalobu na súd, je potrebné zaplatiť súdny poplatok vo výške 6 % zo žalovanej sumy. Súdny poplatok sa platí v kolkoch, ktoré sa nalepia na prvú stranu žaloby hneď ako ju podávate alebo môžete počkať, kým Vás súd na zaplatenie vyzve. Ak nemáte žiadny príjem alebo je vaša sociálna situácia nepriaznivá, môžete požiadať súd o oslobodenie od povinnosti zaplatiť súdny poplatok.

Žaloba o zaplatenie dlžnej sumy sa podáva na súd,  v obvode ktorého má bývalý zamestnávateľ miesto podnikania. V žalobe uveďte, ktorému súdu je žaloba určená (adresy súdov nájdete napríklad na justice.gov.sk), súčasne musíte uviesť identifikáciu žalobcu, ktorým ste vy a to : vaše meno, priezvisko, dátum narodenia a telefonický kontakt, bydlisko, údaj o štátnom občianstve.

Ako žalovaného označte bývalého zamestnávateľa, je potrebné uviesť jeho obchodné meno, sídlo a IČO (tieto údaje nájdete v prvom rade na pracovnej zmluve a ich správnosť a aktuálnosť si môžete overiť v živnostenskom registri alebo v obchodnom registri).  

V žalobe opíšte pravdivo rozhodujúce skutočnosti, t.j. odkedy a dokedy ste pracovali, na základe akej dohody, priložte dohodu a vyčíslite dlžnú sumu.  Môžete požadovať, aby Vám bývalý zamestnávateľ zaplatil aj úrok z omeškania, a to odo dňa nasledujúceho po dni, kedy vám mala byť  odmena zaplatená mzda a odstupné zaplatené ( t.j. po najbližšom riadnom výplatnom termíne) . Výška úroku z omeškania je stanovená nariadením vlády č. 586/2008 Z. z. Výška úrokov z omeškania je o 8 percentuálnych bodov vyššia ako základná úroková sadzba Európskej centrálnej banky platná k prvému dňu omeškania s plnením peňažného dlhu, a v súčasnosti je cca 9 % ročne.

Na záver v žalobe uveďte, čoho konkrétne sa domáhate, t.j. presne napíšte, ako by mal súd rozhodnúť, napr.: Žalovaný je povinný zaplatiť žalobcovi dlžnú  sumu vo výške x spolu, a to všetko s úrokom z omeškania vo výške x od dátumu x až do zaplatenia. Súčasne je žalovaný povinný žalobcovi zaplatiť náhradu súdneho poplatku vo výške x.

Na zjednodušenie postupu opísaného vyššie vydalo Ministrestvo spravodlivosti formuláre, ktorými sa môžete domáhať vydania platobného rozkazu . Súd vydá platobný rozkaz voči dlžníkovi v lehote 10 pracovných dní od zaplatenia súdneho poplatku. Ak dlžník podá odpor alebo ak sa nepodarí platobný rozkaz dlžníkovi doručiť, súd nariadi pojednávanie. Súčasne s podaním návrhu na vydanie platobného rozkazu alebo s podaním žaloby môže zamestnanec (navrhovateľ) požiadať aj o oslobodenie od súdneho poplatku, ak to jeho pomery odôvodňujú.

Okrem súdnej cesty sa možno obrátiť so sťažnosťou alebo podnetom na inšpektorát práce. Sťažnosťou sa možno domáhať ochrany svojich práv a poukázať na porušenie právnych predpisov, ktoré boli porušené. Sťažnosť možno podať písomne, ústne do záznamu, telefaxom alebo elektronickou poštou. Sťažnosť musí obsahovať meno, priezvisko, adresu trvalého pobytu alebo prechodného pobytu sťažovateľa. Zo sťažnosti musí byť zrejmé, proti komu smeruje, na aké nedostatky poukazuje, čoho sa sťažovateľ domáha a musí byť sťažovateľom podpísaná. Z uvedeného vyplýva, že v sťažnosti je potrebné popísať všetky okolnosti a prípadne uviesť alebo priložiť podklady, ktoré preukazujú tvrdenia sťažovateľa.

Podnetom je podanie fyzickej alebo právnickej osoby, ktorá poukazuje na porušovanie povinností vyplývajúcich z pracovnoprávnych predpisov. Podnet možno podať rovnakým spôsobom ako sťažnosť, pričom z neho musí byť zrejmé, akej veci sa týka a proti komu smeruje.

Svoje otázky do poradne nám zasielajte na poradna@firma.zoznam.sk>

Viac o téme: Mzda Žaloba Mzdy Súd Nevyplatenie
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Foto: Photl.com, Zdroj: Poradňa
 
Staršie správy
Staršie správy