Práca na dohodu a podpora v nezamestnanosti

poradnaporadna

Chcem sa informovať o možnosti práce na dohodu. Som evidovaný na UP a poberám podporu, mám možnosť zamestnať sa na mesiac formou dohody, ale nie som si úplne istý, koľko môžem robiť a zároveň zarobiť na mesiac, aby som neprišiel o podporu.

Poradňa: Rozlišujeme tri druhy dohôd o prácach vykonávaných mimo pracovného pomeru, a to:

- dohodu o vykonaní práce, kde práca je vymedzená výsledkom a rozsah pracovnej úlohy nemôže prekročiť 350 hodín v kalendárnom roku. Ukončenie tejto dohody pred vykonaním a dokončením pracovnej úlohy je možné len na základe odstúpenia. Zamestnanec môže odstúpiť od dohody, ak mu zamestnávateľ nevytvoril potrebné pracovné podmienky, a zamestnávateľ v prípade, ak zamestnanec nevykonal pracovnú úlohu v dohodnutom čase.

 

-dohodu o pracovnej činnosti, kde sa jedná o príležitostnú prácu vymedzenú druhovo a v rozsahu nepresahujúcom 10 hodín týždenne. V dohode o pracovnej činnosti je potrebné uviesť druh práce, odmenu, rozsah pracovného času a čas, na ktorý sa uzatvára. Ukončenie tejto dohody je možné spôsobom dojednaným medzi zamestnávateľom a zamestnancom dohodli zmluvné strany v dohode, alebo okamžite, ak nastanú skutočnosti, pre ktoré možno okamžite skončiť pracovný pomer, dohodou alebo výpoveďou (ez uvedenia dôvodu, výpovedná doba je 15-dňová a začína v ten deň, kedy bola doručená.

 

- dohodu o brigádnickej práci študentov, kde práca je tiež vymedzená druhovo a vykonávať ju môžu len fyzické osoby, ktoré majú status študenta strednej alebo vysokej školy. Z Vašej otázky predpokladáme, že tento druh dohody nie je možné uzatvoriť.

 

Konkrétne podmienky vyradenia z evidencie uchádzačov o zamestnanie na úrade práce uvádza § 36 zákona č. 5/2004 Z.z. o službách zamestnanosti v znení neskorších predpisov. Úrad vyradí uchádzača o zamestnanie z evidencie uchádzačov o zamestnanie okrem iného aj dňom, ktorým uchádzač o zamestnanie prestal spĺňať podmienku podľa § 6 ods. 2 písm. d) zákona. t.j. keď uchádzač vykonáva zárobkovú činnosť, za ktorú mzda alebo odmena nepresahuje 65% zo sumy životného minima pre jednu plnoletú fyzickú osobu, platného k prvému dňu kalendárneho mesiaca, za ktorý sa preukazuje výška mzdy alebo odmeny.Životné minimum pre plnoletú fyzickú osobu je 189,83 EUR, t.j. 65% zo sumy životného minima pre plnoletú fyzickú osobu je 123,39 Eur.

Uchádzač o zamestnanie je povinný vopred oznámiť úradu práce osobne alebo písomne výkon zárobkovej činnosti a predpokladaný príjem z nej najneskôr deň pred začiatkom vykonávania zárobkovej činnosti. Uchádzač o zamestnanie, ktorý vykonáva zárobkovú činnosť je povinný úradu preukazovať pravidelne mesačne výšku mzdy alebo odmeny.

19.06.2012

 

Svoje otázky do poradne nám zasielajte na poradna@firma.zoznam.sk

Viac o téme: Podpora praca na dohodu urad prace
  • Autor: © Zoznam

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy