Dosiahli ste dôchodkový vek? Pracovný pomer sa automaticky nekončí

Dosiahnutím dôchodkového veku sa pracovný pomer automaticky nekončí.Dosiahnutím dôchodkového veku sa pracovný pomer automaticky nekončí. Zdroj: photl.com

Kolegyňa má uzatvorenú riadnu pracovnú zmluvu na 8 hod/deň, ale v septembri dosiahne dôchodkový vek, s nárokom na riadny starobný dôchodok. Uvažuje, že k tomuto dňu podá žiadosť o starobný dôchodok, ale chce zostať naďalej pracovať, vraj jej niekto poradil, že odchodom do dôchodku sa automaticky nekončí aj pracovný pomer. Ak podá žiadosť o dôchodok k 5. septembru 2013, kedy má nárok na vyplatenie odchodného? Ak žiadosť o skončenie pracovného pomeru nepodá, nevie ako sa zachová zamestnávateľ, ak sa dozvie, že kolegyňa už má dôchodkový vek. Ak jej dá zamestnávateľ výpoveď z org.dôvodov napr. k 5.9.2013 (prípadne neskôr) prináleží jej aj odstupné a v akej výške? V tejto firme je zamestnaná od 1. septembra 2001.

Poradňa: Dosiahnutie dôchodkového veku alebo vznik nároku na dôchodok neznamenajú automatické skončenie pracovného pomeru ani nie sú výpovedným dôvodom.  Ak pracovný pomer stále trvá, zamestnancovi nevznikne nárok na odchodné.

Nárok na odchodné v zmysle ust. §76a Zákonníka práce vypláca zamestnávateľ zamestnancom pri prvom skončení pracovného pomeru po vzniku nároku na starobný dôchodok, a to najmenej v sume jeho priemerného zárobku, ak zamestnanec požiada o poskytnutie uvedeného dôchodku pred skončením pracovného pomeru alebo do 10 dní po skončení pracovného pomeru.

Ak sa pracovný pomer skončí, napr. výpoveďou alebo dohodou, a zamestnanec požiada o dôchodok pred skončením pracovného pomeru alebo do 10 dní po jeho skončení, zamestnávateľ mu vyplatí odchodné.

Zákon nevylučuje ani súbeh  odchodného a odstupného, pričom podmienky vzniku nároku na odstupné sú pre dôchodcov rovnaké ako pre všetkých ostatných zamestnancov .

Ak sa pracovný pomer končí výpoveďou z dôvodov uvedených v § 63 ods. 1 písm. a) alebo písm. b) Zákonníka práce alebo z dôvodu, že zamestnanec stratil vzhľadom na svoj zdravotný stav podľa lekárskeho posudku dlhodobo spôsobilosť vykonávať doterajšiu prácu, patrí zamestnancovi pri skončení pracovného pomeru odstupné najmenej v sume  trojnásobku jeho priemerného mesačného zárobku, ak pracovný pomer zamestnanca trval najmenej desať rokov a menej ako dvadsať rokov,

Ak sa pracovný pomer končí dohodou z dôvodov uvedených v § 63 ods. 1 písm. a) alebo písm. b)  Zákonníka práce alebo z dôvodu, že zamestnanec stratil vzhľadom na svoj zdravotný stav podľa lekárskeho posudku dlhodobo spôsobilosť vykonávať doterajšiu prácu, zamestnancovi patrí odstupné najmenej v sume štvornásobku jeho priemerného mesačného zárobku, ak pracovný pomer zamestnanca trval najmenej desať rokov a menej ako dvadsať rokov.

Svoje otázky do poradne nám zasielajte na poradna@firma.zoznam.sk

Viac o téme: Dôchodok Vek Výpoveď Odchodné Odstupné Dôchodkový Dôchoca
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Foto: Photl.com, Zdroj: Poradňa

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy