Dohodári nemajú také výhody ako klasickí zamestnanci

Výpovedná doba je v prípade dohody len 15 dní a dohodári nemajú nárok na odstupné.Výpovedná doba je v prípade dohody len 15 dní a dohodári nemajú nárok na odstupné. Zdroj: Jan Zemiar

Pracujem vo firme od októbra 2010. Začínala som ako zamestnanec s TPP a bola som „predčasný dôchodca“. Vo februári 2011 som prešla u toho istého zamestnávateľa z TPP na dohodu. V júli 2012 mi vznikol nárok na dôchodok, ale bezo zmeny som pracovala prakticky až doteraz. Zamestnávateľ mi oznámil, že od 1. marca 2014 už so mnou nepočíta a chce sa dohodnúť na ukončení môjho zamestnávania. Keďže idem prvýkrát do dôchodku, mám nárok na odchodné aj na odstupné?

Poradňa: Pojem dohodári označuje osoby pracujúce na základe niektorej z dohôd o prácach vykonávaných mimo pracovného pomeru. Tieto osoby  nepožívajú výhody a ochranu ako zamestnanci v pracovnom pomere.

Skončenie práce na základe dohody je možné v podstate kedykoľvek, nemusí existovať jeden  z výpovedných dôvodov, výpovedná doba je v prípade dohody len 15 dní a dohodári nemajú nárok na odstupné. Na základe  ustanovenia § 76  ods. 7 Zákonníka práce, zamestnávateľ môže poskytnúť zamestnancovi odstupné aj v iných prípadoch, ale nie je povinný ho poskytnúť.

Rovnako dohodári nemajú nárok ani na odchodné, lebo tento nárok má len zamestnanec pri prvom skončení pracovného pomeru po vzniku nároku na starobný dôchodok. Vzhľadom na to, že práca na dohodu nie je prácou vykonávanou v pracovnom pomere, nárok na odchodné nevznikne. 

Svoje otázky do poradne nám zasielajte na poradna@firma.zoznam.sk.

Viac o téme: Dohoda Odchodné Odstupné Skončenie Pracovného Pomeru Dohodár
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Foto: Photl.com, Zdroj: Poradňa

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy