Môžem dostať odstupné dodatočne?

Odstupné vypláca zamestnávateľ po skončení pracovného pomeru v najbližšom výplatnom termíne určenom u zamestnávateľa na výplatu mzdy.Odstupné vypláca zamestnávateľ po skončení pracovného pomeru v najbližšom výplatnom termíne určenom u zamestnávateľa na výplatu mzdy. Zdroj: photl.com

K 31. augustu 2013 so mnou firma ukončila pracovný pomer dohodou s organizačných dôvodov a nebolo mi vyplatené ani odstupné. V tom čase som nevedela, či mám nárok na odstupné, preto by som to teraz rada vedela. Vo firme som odpracovala jeden rok a 117 dní. Mám nárok na vyplatenie odstupného aj dodatočne?

 

Poradňa: Ak sa pracovný pomer skončil dohodou z dôvodov uvedených v § 63 ods. l písm. a) alebo písm. b) Zákonníka práce (tzv.  organizačné dôvody) alebo z dôvodu, že zamestnanec stratil vzhľadom na svoj zdravotný stav podľa lekárskeho posudku dlhodobú spôsobilosť vykonávať doterajšiu prácu, patrí mu pri skončení pracovného pomeru odstupné najmenej v sume  jeho priemerného mesačného zárobku, ak pracovný pomer zamestnanca trval menej ako dva roky.

Odstupné vypláca zamestnávateľ po skončení pracovného pomeru v najbližšom výplatnom termíne určenom u zamestnávateľa na výplatu mzdy, ak sa zamestnávateľ nedohodne so zamestnancom inak. Nárok na odstupné je peňažným nárokom zamestnanca, ktorý si ho môže v prípade nevyplatenia uplatňovať na súde počas trojročnej premlčacej lehoty.

Premlčacia doba plynie odo dňa, keď sa právo mohlo vykonať po prvý raz. Pojem vykonať v tejto súvislosti chápeme ako uplatniť po prvý raz. Týmto dňom je deň, keď bolo možné prvý krát podať návrh na súd. Tento okamih nastáva zväčša splatnosťou dlhu, t.j. dňom, keď mal zamestnávateľ prvýkrát povinnosť zaplatiť odstupné.

Svoje otázky do poradne nám zasielajte na poradna@firma.zoznam.sk

Viac o téme: Výpoveď Dôvody Odstupné Vyplatenie Dodatočné Dodatočne Súd Organizačné
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Foto: Photl.com, Zdroj: Poradňa

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy