Zamestnanec a odchodné. Má prednosť Zákonník práce alebo zmluva?

Odchodné zamestnancovi patrí len od jedného zamestnávateľa.Odchodné zamestnancovi patrí len od jedného zamestnávateľa. Zdroj: photl.com

V januári 2014 bude zamestnanec odchádzať na starobný dôchodok. A tvrdí, že nárok na odchodné od štátu má v hodnote 2-mesačného platu. V kolektívnej zmluve je však uvedené, že dvojmesačné odchodné sa vyplatí iba vtedy, ak zamestnanec pracuje vo firme viac ako desať rokov. Inak sa vyplatí mesačné odchodné. Kto vypláca odchodné, štát alebo zamestnávateľ? Alebo je to tak, že štát vyplatí dvojmesačné ochodné a zamestnávateľ mesačné? Je zamestnávateľ povinný zamestnancovi zaplatiť odchodné do dôchodku v prípade, ak by sa s ním dobrovoľne dohodol na ukončení pracovného pomeru ešte v tomto roku?

Poradňa: Odchodné je peňažnou dávkou, ktorú vypláca zamestnávateľ na základe Zákonníka práce. Podľa ustanovenia § 76a Zákonníka práce, zamestnancovi patrí pri prvom skončení pracovného pomeru po vzniku nároku na starobný dôchodok alebo invalidný dôchodok, ak pokles schopnosti vykonávať zárobkovú činnosť je viac ako 70%, odchodné najmenej v sume jeho priemerného mesačného zárobku, ak požiada o poskytnutie uvedeného dôchodku pred skončením pracovného pomeru alebo do desiatich pracovných dní po jeho skončení. Zamestnancovi patrí pri skončení pracovného pomeru odchodné najmenej v sume jeho priemerného mesačného zárobku, ak mu bol priznaný predčasný starobný dôchodok na základe žiadosti podanej pred skončením pracovného pomeru alebo do desiatich dní po jeho skončení.

Odchodné zamestnancovi patrí len od jedného zamestnávateľa.

Zamestnávateľ  je povinný vyplatiť  odchodné bez ohľadu na skutočnosť, či ku skončeniu pracovného pomeru dochádza výpoveďou danou zamestnancom alebo zamestnávateľom alebo dohodou alebo iným spôsobom. Jedine v prípade, ak sa pracovný pomer končí okamžitým skončením zo strany zamestnávateľa, zamestnávateľ nemá povinnosť vyplatiť odstupné.

Zamestnávateľ môže v kolektívnej zmluve dohodnúť  niektoré podmienky práce výhodnejšie pre zamestnanca v porovnaní so zákonnou úpravou a v takom prípade má zamestnanec nárok na plnenie podľa kolektívnej zmluvy, ak spĺňa v nej uvedené podmienky. Výšku odstupného, na ktorú má zamestnanec nárok, nemožno znížiť pod zákonom stanovená rozsah, t.j. v prípade odstupného pod sumu jedného priemerného mesačného zárobku.

Svoje otázky do poradne nám zasielajte na poradna@firma.zoznam.sk

Viac o téme: Dôchodok Zamestnanec Zmluva Práce Zákonník Odchodné Kolektívna
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Foto: Photl.com, Zdroj: Poradňa

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy