Pracujem na dobu určitú. Mám nárok na odstupné?

Ak je daná výpoveď zamestnancovi z dôvodu nadbytočnosti, má nárok na odstupné.Ak je daná výpoveď zamestnancovi z dôvodu nadbytočnosti, má nárok na odstupné. Zdroj: photl.com

V práci mám podpísanú zmluvu do júna 2013 na dobu určitú. Zamestnávateľ prepúšťa ľudí z dôvodu zníženia prevádzky v novembri a ďalší termín je v januári. Chcel by som sa opýtať, či mám nárok na odstupné, keď zamestnávateľ ukončí pomer skôr ako v júni.

Poradňa: Pravdepodobný dôvod výpovede uvádzaný v čitateľskej otázke môže byť výpovedným dôvodom podľa Zákonníka práce, konkrétne podľa ustanovenia §63 ods. 1 písm. b) , t.j.  zamestnanec sa  stane nadbytočný vzhľadom na písomné rozhodnutie zamestnávateľa alebo príslušného orgánu o zmene jeho úloh, technického vybavenia alebo o znížení stavu zamestnancov s cieľom zabezpečiť efektívnosť práce alebo o iných organizačných zmenách.

Ak je zamestnancovi daná výpoveď z vyššie uvedeného dôvodu, zjednodušene povedané, z dôvodu nadbytočnosti, má nárok na odstupné, ale len za podmienok, ktoré vysvetlíme v nasledujúcich odsekoch. Tento nárok má zamestnanec, i keď je pracovný pomer uzatvorený na dobu určitú.

V súčasnosti je zrušený súbeh výpovednej doby a odstupného, teda ak zamestnanec zotrvá v pracovnom pomere u zamestnávateľa počas výpovednej doby, nemá nárok na odstupné. Ak bola zamestnancovi daná výpoveď  z dôvodu podľa ustanovenia §63 ods. 1 písm. b) Zákonníka práce, zamestnanec má právo pred začatím plynutia výpovednej doby požiadať zamestnávateľa, aby sa pracovný pomer skončil dohodou. Tejto žiadosti je zamestnávateľ povinný vyhovieť a zamestnancovi vtedy vznikne nárok na odstupné vo výške podľa počtu mesiacov, koľko by trvala výpovedná doba. Upozorňujeme, že zamestnanec musí požiadať o skončenie pracovného pomeru dohodou potom,  ako mu bola daná výpoveď, ale ešte predtým, ako začne plynúť výpovedná doba. Výpovedná doba začína plynúť od prvého dňa kalendárneho mesiaca nasledujúceho po doručení výpovede.

Od januára 2013 pravdepodobne opäť dôjde k zmene vyplácania odstupného, a to tak, že bude opäť zavedený súbeh výpovednej doby a odstupného a zamestnanec, ktorý dostal výpoveď opracuje výpovednú dobu a následne mu  bude vyplatené odstupné. Konkrétne podmienky vzniku nároku na odstupné a jeho výšku bude možné určiť až po schválení zmien Zákonníka práce, ktoré majú byť účinné od  januára 2013.

Svoje otázky do poradne nám zasielajte na poradna@firma.zoznam.sk>

Viac o téme: Výpoveď Doba Odstupné Určitá
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Foto: Photl.com, Zdroj: Poradňa

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy