Ako požiadať o skončenie dohodou?

poradnaporadna

U zamestnávateľa pracujem 20 rokov. Firma sa ruší a my dostaneme výpovede podľa par.63. Zamestnávateľ však odmieta ukončiť pracovný pomer dohodou, aby nemusel platiť odstupné, ale trvá na výpovednej lehote. Výpovede nám budú doručené pravdepodobne 30. alebo 31.5. aj to v popoludňajších hodinách, aby sme nestihli dať žiadosť o ukončenie pracovného pomeru dohodou. Ako sa možno brániť voči takémuto postupu, aby sme nepremeškali termín podať žiadosť o ukončenie pracovného pomeru dohodou ešte pred plynutím výpovednej lehoty?

Poradňa: Ak je zamestnancovi daná výpoveď z dôvodu organizačných zmien v dôsledku ktorých sa zamestnanec stane nadbytočným, je daný výpovedný dôvod podľa ustanovenia § 63 ods. 1 písm. b) Zákonníka práce a zamestnávateľ môže dať zamestnancovi výpoveď. Pracovný pomer sa vtedy končí uplynutím výpovednej doby, ale zamestnanec má možnosť požiadať zamestnávateľa ešte pred začiatkom plynutia výpovednej doby o skončenie pracovného pomeru dohodou. Zamestnávatel je povinný takejto žiadosti vyhovieť.

 

Zákon nestanovuje formu, akou musí zamestnanec zamestnávateľa požiadať, t.j, či musí byť žiadosť písomná aebo postačuje ústna žiadosť. Žiadosť v písomnej forme je však jednoducho preukázateľná pre prípad neskoršieho poru so zamestnávateľom.

 

Zamestananec musí požiadať zamestnývateľa o skončenie pracovného pomru dohodou ešte pred začiatkom plynutia výpovednej doby. Výpovedný doba začína plynúť od prvého dňa kalendárneho mesiaca nasledujúceho po doručení výpovede. Ak zamestnávateľ doručí výpoveď v posledný deň v mesiaci, zamestnanec má praticky možnosť požiadať o skončenie pracovného pomeru dohodou priamo pri doručení/ prevzatí výpovede.

 

Výpoveď zamestnávateľ doručuje zamestnancovi do vlastných rúk a to na pracovisku, v jeho byte alebo kdekoľvek bude zastihnutý. Ak to nie je možné, možno výpoveď doručiť poštou ako doporučenú zásielku do vlastných rúk.

 

Ak doručovanie vykonáva zamestnávateľ osobne, jeden exemplár výpovede doručí zamestnancovi a na druhom exemplári zamestnanec vyznačí prevzatie svojím podpisom kde súčasne s prevzatím výpovede môže zamestnanec písomne požiadosť o skončenie pracovného pomeru dohodou ku určitému dátumu.

14.05.2012

 

Svoje otázky do poradne nám zasielajte na poradna@firma.zoznam.sk

Viac o téme: Dohoda Vypoved
  • Autor: © Zoznam

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy