Zamestnávateľ nesúhlasí s výpoveďou. Čo robiť?

Zamestnávateľ nie je povinný súhlasiť s návrhom zamestnanca a v takom prípade zostáva zamestnancovi len možnosť dať výpoveď a odpracovať výpovednú dobu.Zamestnávateľ nie je povinný súhlasiť s návrhom zamestnanca a v takom prípade zostáva zamestnancovi len možnosť dať výpoveď a odpracovať výpovednú dobu. Zdroj: thinkstock.com

Podala som výpoveď u zamestnávateľa u ktorého pracujem cca 5 mesiacov a mám pracovný pomer na dobu určitú (počas zastupovania na MD). V priebehu pracovného pomeru som už mala zmluvu zmenenú na inú, dobu určitú a to do 29. 6. 2015. Zamestnávateľ s mojím odchodom z práce nesúhlasí. Preto sa chcem spýtať, ako najskôr by som vedela z tejto práce odísť? Popri tom externe študujem a to je dôvod môjho odchodu, keďže nestíham chodiť do školy, tak ako by som mala.

 

Poradňa:   So zmenou, uskutočnenou v pracovnej zmluve musí zamestnanec súhlasiť a zároveň svoj súhlas vyjadriť podpisom dodatku k pracovnej zmluve. Pracovný pomer, ktorý je uzavretý do určitého dátumu, končí jeho uplynutím. Zamestnanec má možnosť ukončiť pracovný pomer aj skôr, pred týmto dátumom.

V prípade, ak by bol zamestnanec v skúšobnej dobe (čo predpokladáme, že v tomto prípade nie je), môže ukončiť pracovný pomer písomne z akéhokoľvek dôvodu alebo bez uvedenia dôvodu. Písomné oznámenie o skončení pracovného pomeru je potrebné doručiť druhému účastníkovi spravidla aspoň  tri dni pred dňom, keď sa má pracovný pomer skončiť.

Ak chce zamestnanec skončiť pracovný pomer okamžite alebo skôr, ako by sa pracovný pomer skončil uplynutím výpovednej doby, a to z akéhokoľvek dôvodu, musí sa so zamestnávateľom dohodnúť na skončení ku konkrétnemu dátumu a uzatvoriť dohodu o skončení pracovného pomeru. Zamestnávateľ nie je povinný súhlasiť s návrhom zamestnanca a v takom prípade zostáva zamestnancovi len možnosť dať výpoveď a odpracovať výpovednú dobu.


Stiahnite si dokument: Žiadosť o skončenie pracovného pomeru dohodou/Dohoda o skončení pracovného pomeru


Dĺžka výpovednej doby závisí od dĺžky trvania pracovného pomeru ku dňu doručenia výpovede. Výpovedná doba je najmenej jeden mesiac, ak pracovný pomer ku dňu doručenia výpovede trval menej ako jeden rok, a to v prípade, ak výpoveď dáva zamestnanec aj v prípade, ak výpoveď dáva zamestnávateľ. Ak pracovný pomer trval viac ako jeden rok, výpovedná doba je najmenej dva mesiace.  

Svoje otázky do poradne nám zasielajte na poradna@firma.zoznam.sk.

Viac o téme: Dohoda Zamestnávateľ Žiadosť Výpoveď Nesúhlas Skončenie pracovného pomeru
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: Poradňa, Foto: Thinkstock.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy