Nepodpisujte dohodu o ukončení pracovného pomeru. Preštudujte si ju!

Ak vám zamestnávateľ navrhuje skončenie pracovného pomeru dohodu, nie ste povinný ju prijať. Dokument si nechajte vysvetliť zdatnou osobou.Ak vám zamestnávateľ navrhuje skončenie pracovného pomeru dohodu, nie ste povinný ju prijať. Dokument si nechajte vysvetliť zdatnou osobou. Zdroj: photl.com

V práci som podpísala ukončenie pracovného pomeru dohodou. Ku dňu 19. februára mi konči pracovný pomer a dovtedy si mám čerpať dovolenku, od 19. januára mi poskytuje zamestnávateľ neplatené voľno, je však v zmluve uvedené, že nemám žiadne nároky. Podpísala som to pod tlakom, znamená to, že nemám nárok na odstupné?

Poradňa: Ak sa pracovný pomer končí bez uvedenia dôvodu, zamestnanec nemá nárok na odstupné. V dohode o skončení pracovného pomeru musia byť uvedené dôvody skončenia pracovného pomeru, ak to zamestnanec požaduje alebo ak sa pracovný pomer skončil dohodou z dôvodov uvedených v § 63 ods. 1 písm. a) až c) Zákonníka práce, t.j. ak zamestnávateľ končí pracovný pomer so zamestnancom dohodou z nasledovných dôvodov:

a) zamestnávateľ alebo jeho časť sa
1. zrušuje alebo
2. premiestňuje a zamestnanec nesúhlasí so zmenou dohodnutého miesta výkonu práce,

b) zamestnanec sa  stane nadbytočný v dôsledku organizačných zmien u zamestnávateľa

c) zamestnanec vzhľadom na svoj zdravotný stav podľa lekárskeho posudku dlhodobo stratil spôsobilosť vykonávať doterajšiu prácu, alebo ak ju nesmie vykonávať pre chorobu z povolania alebo pre ohrozenie touto chorobou, alebo ak na pracovisku dosiahol najvyššiu prípustnú expozíciu určenú rozhodnutím príslušného orgánu verejného zdravotníctva,

Ak sa pracovný pomer končí dohodu z niektorého z vyššie uvedených dôvodov, zamestnanec má nárok na odstupné. Výška odstupného závisí od dĺžky trvania pracovného a pohybuje sa od  sumy priemerného mesačného zárobku až po päťnásobok priemerného mesačného zárobku a niekedy až do výšky desaťnásobku, ak sa pracovný pomer končí  z dôvodu pracovného úrazu alebo choroby z povolania.

Ak Vám zamestnávateľ navrhuje skončenie pracovného pomeru dohodu, nie ste povinný ju prijať, vyžiadajte si čas na rozmyslenie, opýtajte sa kolegov a známych, hľadajte informácie na internete. Zamestnávateľ Vás nemôže prinútiť podpísať dohodu okamžite. Musíte však rozlišovať podpis dohody, kedy svojím podpisom vyjadrujete súhlas s dohodou, od podpisu výpovede - ak Vám zamestnávateľ predloží výpoveď, jej podpisom len potvrdzuje, že ste ju prevzali. Ak odmietnete prevziať výpoveď, zamestnávateľ môže požiadať dvoch svedkov, aby dosvedčili, že odmietate prevzatie a výpoveď sa považuje za doručenú.

Zamestnanci často nereagujú správne a nevedia o svojich právach ani v situácii, keď pre nich zamestnávateľ nemá prácu počas výpovednej doby alebo až do dňa, ktorý je dohodnutý ako posledný deň trvania pracovného pomeru. Kým pracovný pomer trvá, zamestnávateľ je povinný prideľovať Vám prácu a zamestnanec je povinný  vykonávať prácu podľa pracovnej zmluvy a má za túto prácu nárok na odmenu. Ak zamestnávateľ nemá pre zamestnanca prácu, jedná sa o prekážku v práci na strane zamestnávateľa a zamestnanec má za tento čas nárok na náhradu mzdu. V takejto situácii sa nejedná o neplatené voľno.

Skončenie pracovného pomeru dohodou nie je neriešiteľnou situáciou, ale netreba podpisovať nič, čomu nerozumiete alebo s čím nesúhlasíte. Nechajte si dokumenty vždy vopred vysvetliť a až potom ich podpisujte.

Svoje otázky do poradne nám zasielajte na poradna@firma.zoznam.sk

Viac o téme: Dohoda Podpis Odstupné Skončenie Pracovného Pomeru
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Foto: Photl.com, Zdroj: Poradňa

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy