Výpoveď z pracovného pomeru a sťahovanie

poradnaporadna

Pracujem v istej firme už 2 roky, teraz sa mám sťahovať z rodinných dôvodov do mesta vzdialeného 143 km od miesta pracoviska, takže som napísala žiadosť o ukončenie pracovného pomeru dohodou kvôli tomu, že je nemožné každý deň cestovať takú diaľku ešte k tomu na zmeny. Lenže môj zmenový líder predložil moju výpoveď manažérovi ako klamstvo s tým, že on si myslí, že to je klamstvo. Preto mi neuznali výpoveď dohodou a povedali mi, že im mám priniesť potvrdenie o dočasnom bydlisku kam sa budem sťahovať. Chcem sa spýtať, môže odo mňa zamestnávateľ žiadať zmenu prechodného bydliska len z dôvodu, že môj líder im povedal, že klamem? Čo by sa stalo, keby sa presťahujem bez toho, aby som im tu žiadosť priniesla, pretože majú pocit akoby to MOJE sťahovanie záviselo od nich. Môžu rozhodovať kedy sa môžem či nemôžem odsťahovať.

Poradňa: Žiadosť o skončenie pracovného pomeru môžete ale nemusíte odôvodniť, preto nie je na zamestnávateľovi, aby skúmal, či sú Vaše dôvody pravdivé a nemusíte mu ani dokladovať, že skutočne existujú dôvody, pre ktoré chcete ukončiť pracovný pomer.

 

Na druhej strane je pravda, že zamestnávateľ nie je povinný sa k žiadosti vyjadriť ani s ňou súhlasiť a v tom prípade Váš pracovný pomer ďalej trvá. Žiadosť o skončenie pracovného pomeru je vlastne návrhom zamestnanca na skončenie pracovného pomeru dohodou, pričom zákon nestanovuje zamestnávateľovi povinnosť súhlasiť s takýmto návrhom a ani lehotu, dokedy sa musí k návrhu vyjadriť. V tejto súvislosti je dôležité, ako ste žiadosť formulovali a či v nej nebolo uvedené, že ak sa zamestnávateľ nevyjadrí do určité dátumu, resp. že ak s Vaším návrhom nesúhlasí, že má považovať Vašu žiadosť o výpoveď z pracovného pomeru; v takomto prípade by začala plynúť výpovedná lehota.

 

Pokiaľ žiadosť nemožno považovať za výpoveď z pracovného pomeru a zamestnávateľ v súčasnosti nesúhlasí s ukončením pracovného pomeru, môžete doručiť zamestnávateľovi výpoveď a počas plynutia výpovednej lehoty je kedykoľvek možné uzatvoriť so zamestnávateľom dohodou o skončení pracovného pomeru k určitému dátumu. Vy ako zamestnanec môžete dať výpoveď kedykoľvek a z akéhokoľvek dôvodu alebo bez uvedenia dôvodu. Výpovedná lehota začne plynúť od prvého dňa kalendárneho mesiaca nasledujúceho po doručení výpovede a podľa skutočností, ktoré uvádzate, bude výpovedná lehota trvať dva mesiace.

 

14.09.2011

 

Svoje otázky do poradne nám zasielajte na poradna@firma.zoznam.sk

Viac o téme: Poradna Vypoved Kariera2011 Dohodou 1.9.
  • Autor: © Zoznam

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy