Musím súhlasiť so znížením platu?

Ak sa zamestnanec a zamestnávateľ nedohodnú na zmene, zostáva v platnosti pracovná zmluva v znení neskorších dodatkov a zmien, na ktorých sa zmluvné strany naposledy dohodli. Ak sa zamestnanec a zamestnávateľ nedohodnú na zmene, zostáva v platnosti pracovná zmluva v znení neskorších dodatkov a zmien, na ktorých sa zmluvné strany naposledy dohodli. Zdroj: photl.com

Som zamestnaný na dobu neurčitú a zamestnávateľ mi chce dať podpísať dohodou zníženie platu. Ak túto dohodu nepodpíšem, môžem dostať výpoveď s odstupným?

Poradňa: Mzdové podmienky sú podstatnou náležitosťou pracovnej zmluvy a musia byť dojednané v pracovnej zmluve, ak nie sú dohodnuté v kolektívnej zmluve. Zmenu podmienok dohodnutých v pracovnej zmluve je možné vykonať len na základe dohody zmluvných strán.

Ak sa zamestnanec a zamestnávateľ nedohodnú na zmene, zostáva v platnosti pracovná zmluva v znení neskorších dodatkov a zmien, na ktorých sa zmluvné strany naposledy dohodli. Zamestnávateľ nemôže  jednostranne zmeniť dohodnutý obsah pracovnej zmluvy ani nemôže zamestnanca nijako postihovať za nesúhlas s navrhovanou zmenou.

Zamestnancovi nemožno dať výpoveď z dôvodu, lebo neúhlasil so zmenou pracovnej zmluvy, zamestnávateľ je oprávnený dať zamestnancovi výpoveď len z niektorého z dôvodov uvedených  v ustanovení § 63 Zákonníka práce.

Svoje otázky do poradne nám zasielajte na poradna@firma.zoznam.sk

Viac o téme: Plat Mzda Výplata Zníženie Podmienky Platobné Pracovné Platu
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Foto: Photl.com, Zdroj: Poradňa

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy