Základnú zložku platu nemôže zamestnávateľ znížiť

Zákon stanovuje, ktoré sumy je možno zraziť zo mzdy aj bez súhlasu zamestnanca.Zákon stanovuje, ktoré sumy je možno zraziť zo mzdy aj bez súhlasu zamestnanca. Zdroj: photl.com

Keď zamestnanec hrubo poruší pracovnú disciplínu napríklad alkoholom na pracovisku, môže mu zamestnávateľ siahnuť na plat?

Poradňa: Zníženie platu dojednaného v pracovnej zmluve je možné len dohodou o zmene pracovnej zmluvy, s ktorou ale musí zamestnanec súhlasiť, lebo dohoda je dvojstranný právny úkon. Ak je v pracovnej  zmluve dojednaná určitá výška mzdy, zákon výslovne stanovuje, ktoré sumy je možno zraziť zo mzdy aj bez súhlasu zamestnanca (odvody , preddavky na daň a pod.) Iné sumy je možné zraziť zo mzdy len so súhlasom zamestnanca.

Ak je mzda  rozdelená na dve alebo viacero zložiek, podľa dohody v pracovnej alebo kolektívnej zmluve, pričom časť mzdy je variabilná a vypláca sa na základe splnenia kvantitatívnych a kvalitatívnych ukazovateľov, je možné, aby zamestnávateľ nepriznal časť mzdy z dôvodu porušenia pracovnej disciplíny, pokiaľ boli  takto vopred dojednané podmienky vyplatenia variabilnej zložky mzdy.

V praxi sa často vyskytuje situácia, keď je dojednaná základná mzda a zamestnávateľ vykonáva mesačne alebo aj s inou periodicitou vyhodnotenie kvality práce zamestnanca, kde jedným z kritérií je aj dodržiavanie pracovnej disciplíny a na základe vyhodnotenia vypláca variabilnú zložky mzdy v plnom alebo len čiastočnom rozsahu. Základnú zložku mzdy dojednanú v pevnej výške v pracovnej zmluve zamestnávateľ nemôže znížiť bez súhlasu zamestnanca.

Svoje otázky do poradne nám zasielajte na poradna@firma.zoznam.sk

Viac o téme: Alkohol Víno Pracovisko Fľaša Plat Mzda Porušenie Disciplína Disciplíny
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Foto: Photl.com, Zdroj: Poradňa

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy