Živnostník a skončenie práce

poradnaporadna

Manžel pracuje v jednej firme ako živnostník už dva roky, avšak zamestnávateľ nám vždy neskoro vypláca mzdu a na viackrát, takže žijeme v neustálej neistote a tak sa manžel rozhodol, že si nájde inú prácu, čo sa aj podarilo. Avšak nie som si istá paragrafom výpovede a preto sa chcem uistiť, na internete je toho veľa a obávam sa zmeny zákonníka. Výpoveď s dvojmesačnou je § 67 a dohodou je § 60 Zákonníka práce? A ako postupovať v prípade, že to zamestnávateľ odmietne podpísať? Manžel je tam jediný palič, okrem neho nie je iný zamestnanec na jeho pozíciu a aj ked je živnostnik, nemôže odisť, nakoľko by sme platili 3 300 € pokutu.

Poradňa: Ak Váš manžel pracujete na živnosť, znamená to, že je fyzickou osobou podnikateľom, t. j. živnostník, ktorý poskytuje služby pre iného podnikateľa, vlastníka alebo prevádzkovateľa. V takomto prípade, t.j. na právne vzťahy medzi dvoma podnikateľmi, nie je možné použiť ustanovenia Zákonníka práce, t.j. nebudú sa na neho vzťahovať ustanovenia o výpovedi alebo skončení pracovného pomeru dohodou.

 

Všetky podmienky vykonávania práce pre odberateľa má mať Váš manžel uvedené v zmluve, ktorú uzatvorili, t.j. táto zmluva má upravovať trvanie ako aj podmienky skončenia výkonu prác. Pokuta, ktorú spomínate vyššie, sa pravdepodobne vzťahuje na situáciu, ak by Váš manžel odišiel bez dodržania nejakej výpovednej lehoty, t.j. ak by porušil svoj záväzok vykonávať práce, keď ešte dohoda trvá.

02.01.2012

 

Svoje otázky do poradne nám zasielajte na poradna@firma.zoznam.sk

Viac o téme: Poradna Vypoved živnosť živnostník
  • Autor: © Zoznam

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy