Skončenie pracovného pomeru v skúšobnej dobe

právna poradňaprávna poradňa

Chcem skončiť pracovný pomer okamžite, ktorý by mal byť v skúšobnej dobe, lenže nemám podpísanú zmluvu. Zamestnávateľ ma nahlásil na všetky úrady od 1.8.2010 , lenže ešte do dnes sme nepodpísali zmluvu. V zmluve sa uvádza skúšobná doba 3 mesiace, lenže nie je podpísaná a nie je v tej zmluve presne to na čom sme sa ústne dohodli. Môže sa stať, že si zamestnávateľ dovolí mi nevyplatiť výplatu za odrobený mesiac?

Poradňa: Zmluva podľa tohto zákona alebo iných pracovnoprávnych predpisov je uzatvorená, len čo sa účastníci dohodli na jej obsahu. Pracovný pomer sa zakladá písomnou pracovnou zmluvou medzi zamestnávateľom a zamestnancom. Jedno písomné vyhotovenie pracovnej zmluvy je zamestnávateľ povinný vydať zamestnancovi.

 

Pracovný pomer môže vzniknúť iba na základe pracovnej zmluvy. Požadovanou náležitosťou prejavu vôle uzavrieť pracovnú zmluvu je jeho písomná forma. Nedodržanie písomnej formy pracovnej zmluvy nemá za následok neplatnosť pracovnej zmluvy.

 

Pracovná zmluva je dvojstranným právnym úkonom; je uzavretá, len čo sa účastníci dohodli na jej obsahu. Jedno vyhotovenie pracovnej zmluvy je zamestnávateľ povinný vydať zamestnancovi. Splnenia tejto povinnosti sa zamestnanec môže domáhať žalobou na súde. Pracovnú zmluvu možno uzavrieť aj ústne aj konkludentne.

 

Z uvedeného vyplýva, že pracovný pomer vznikol. Počas skúšobnej doby sa pracovný pomer neukončuje výpoveďou, ale zamestnávateľ aj zamestnanec môžu pracovný pomer skončiť na základe oznámenia o skončení pracovného pomeru, ktoré by malo byť doručené druhej strane spravidla 3 dni pred ukončením. Táto lehota je však len poriadková a jej nedodržanie nespôsobuje neplatnosť skončenia pracovného pomeru a pracovný pomer v skúšobnej dobe je v podstate možné skončiť zo dňa na deň. Zamestnanec sa môže domáhať vyplatenia dlžnej mzdy žalobou na súde, skutočnosť, že pracovná zmluva nebola uzatvorená v písomnej forme môže skomplikovať dokazovanie.

 

3.9.2010

 

Svoje otázky do poradne nám zasielajte na poradna@firma.zoznam.sk

Viac o téme: Poradna Kariera2010
  • Autor: © Zoznam
 
Staršie správy
Staršie správy