Predĺženie pracovného pomeru a skúšobná doba.

poradňaporadňa

Pracovnú zmluvu som mal na dobu neurčitú, zmluvu mi zmenili na dobu určitú a to do 8.4.2010. Keď mi už končila, tak sa rozhodli mi ju predĺžiť zase o mesiac a to do 8.5. 2010, povedali, že mi predlžujú skúšobnú dobu, lebo mne končila skúšobná doba 8.4.2010. Zverejnili inzerát, že potrebujú nového kuchára. Viem, že nemôžu obsadiť moje miesto 3 mesiace. Pritom mi nepovedali dôvod prepustenia z práce, že vraj nie sú so mnou spokojný, ale to nie je dôvod.

Poradňa: Zmena trvania pracovného pomeru z doby neurčitej na dobu určitú môže byť vykonaná jedine dohodou o zmene pracovnej zmluvy, s ktorou musí zamestnanec súhlasiť. Takáto dohoda neodporuje Zákonníku práce, ale nie je pre zamestnanca výhodná. Následne môžeme usudzovať, že bol uzatvorený pracovný pomer na dobu určitú. Pracovný pomer na určitú dobu možno dohodnúť najdlhšie na dva roky. Pracovný pomer na určitú dobu možno predĺžiť alebo opätovne dohodnúť v rámci dvoch rokov najviac dvakrát. Môžeme predpokladať, že tieto zákonné požiadavky zatiaľ boli dodržané.

V pracovnej zmluve, či už na dobu určitú alebo na dobu neurčitú, možno dohodnúť skúšobnú dobu, ktorá je najviac tri mesiace. Skúšobnú dobu nemožno predlžovať. Skúšobná doba sa musí dohodnúť písomne, inak je neplatná.

Zákon stanovuje, že skúšobnú dobu nie je možné dohodnúť v prípade opätovne uzatváraných pracovných pomerov na určitú dobu, ale za opätovne dohodnutý pracovný pomer na určitú dobu považujeme pracovný pomer, ktorý má vzniknúť pred uplynutím šiestich mesiacov po skončení predchádzajúceho pracovného pomeru na určitú dobu medzi tými istými účastníkmi.

V tomto prípade však môžeme usudzovať, že pracovný pomer bol pôvodne dojednaný na neurčitý čas a ak nedošlo k jeho ukončeniu, ale len k zmene, napr. dodatkom k pracovnej zmluve, nie je dojednanie skúšobnej doby možné, lebo pracovný pomer už trval. Ak by pri zmene pracovného pomeru z doby neurčitej na dobu určitú došlo k ukončeniu pracovného pomeru a následne k vzniku pracovného pomeru, je dojednanie skúšobnej doby možné a nebude sa podľa nášho názoru jednať ani o opätovne dohodnutý pracovný pomer na dobu určitú, lebo predchádzajúci pracovný pomer bol na dobu neurčitú.

V každom prípade však platí, že skúšobnú dobu nemožno predlžovať. K ďalším otázkam je nevyhnutné sa oboznámiť s odpoveďami a článkami v našej poradni na témy skončenia pracovného pomeru v skúšobnej dobe, skončenie pracovného pomeru na dobu určitú ako aj s problematikou výpovede zo strany zamestnávateľa.
13.4.2010

Svoje otázky do poradne nám zasielajte na poradna@firma.zoznam.sk
Viac o téme: Kariera2010 Pravna poradna
  • Autor: © Zoznam
 
Staršie správy
Staršie správy