Skončenie pracovného pomeru zamestnancom v skúšobnej dobe

poradňaporadňa

Môžem dať výpoveď zamestnávateľovi , keď som v skúšobnej dobe a som na PN. Čiže by som chcel vedieť či môžem v priebehu PN dať výpoveď a pokračovať na PN.

Poradňa: V zmysle ustanovenia § 45 Zákonníka práce, v pracovnej zmluve možno dohodnúť skúšobnú dobu, ktorá je najviac tri mesiace. Skúšobnú dobu nemožno predlžovať. Skúšobná doba sa predlžuje o čas prekážok v práci na strane zamestnanca. Prekážkou v práci na strane zamestnanca je aj doba, počas ktorej je uznaný za dočasne práce neschopného. Z uvedeného vyplýva, že zamestnanec, aj v prípade návratu do práce po skončení PN , ktorá začala počas skúšobnej doby , bude stále v skúšobnej dobe.

Podľa ustanovení § 72 Zákonníka práce, v skúšobnej dobe môže tak zamestnávateľ, ako aj zamestnanec skončiť pracovný pomer písomne z akéhokoľvek dôvodu alebo bez uvedenia dôvodu. Písomné oznámenie o skončení pracovného pomeru sa má doručiť druhému účastníkovi spravidla aspoň tri dni pred dňom, keď sa má pracovný pomer skončiť. Skončenie pracovného pomeru v skúšobnej dobe nie je výpoveďou, ani zo strany zamestnávateľa ani zo strany zamestnanca.
V súvislosti s trvaním PN je potrebné, aby si zamestnanec od zamestnávateľa vyžiadal vyplnené potvrdenie zamestnávateľa o zamestnancovi na účely uplatnenia nároku na nemocenskú dávku a toto potvrdenie spolu s dokladom o PN doručil do Sociálnej poisťovne miestne príslušnej podľa sídla zamestnávateľa.

Svoje otázky do poradne nám zasielajte na poradna@firma.zoznam.sk
Viac o téme: Poradňa
  • Autor: © Zoznam
 
Staršie správy
Staršie správy