Môže mi zamestnávateľ predĺžiť skúšobnú dobu po PN-ke?

K predĺženiu skúšobnej doby dochádza zo zákona o čas prekážok v práci na strane zamestnanca, tedaj aj o čas trvania PN.K predĺženiu skúšobnej doby dochádza zo zákona o čas prekážok v práci na strane zamestnanca, tedaj aj o čas trvania PN. Zdroj: photl.com

Nastúpil som do práce, kde mám skúšobnú dobu. Po dvoch mesiacoch som ochorel a som na PN-ke. Počas práceneschopnosti sa mi podarilo prísť k oveľ lepšej práci, kam som mienil hneď po ukončení PN nastúpiť, ale keď som poslal výpovedď do terajšej práce (výpoveď napísaná ku koncu skúšobnej doby) došla mi odpoveď, že sa mi skúšobná doba predlžuje o dva týždne, ktoré som na PN-ke. Tým pádom musím ešte chodiť do starej práce a dorobiť si zameškané dni? Je to dané podľa zákona?

Poradňa:   Skúšobná doba sa v pracovnej zmluuve musí dohodnúť písomne a to najviac v trvaní tri mesiace, a u vedúceho zamestnanca v priamej riadiacej pôsobnosti štatutárneho orgánu alebo člena štatutárneho orgánu a vedúceho zamestnanca, ktorý je v priamej riadiacej pôsobnosti tohto vedúceho zamestnanca,  najviac šesť mesiacov. Skúšobnú dobu nemožno predlžovať, ale k jej predĺženiu dochádza zo zákona o čas prekážok v práci na strane zamestnanca (t.j. napr. o čas trvania PN).

Ak  sa zamestnanec stane počas trvania skúšobnej doby  dočasne PN, predĺženie skúšobnej doby znamená, že po návrate do zamestnania  bude stále v skúšobnej dobe, lebo táto sa mu predĺži o čas, ktorý  bol PN. Toto ustanovenie slúži na ochranu zamestnávateľa aj zamestnanca, keďže skúšobná doba je časom, kedy si jedna aj druhá strana môže overiť, či im pracovný pomer vyhovuje a prípadne ho ukončiť. Pokiaľ by uplynula skúšobná doba počas neprítomnosti zamestnanca na pracovisku, zmluvné strany by nemali možnosť navzájom sa oboznámiť s výkonom práce.

Predĺženie skúšobnej doby neznamená, že zamestnanec si musí dobu PN nadpracovať. Podľa čitateľskej otázky nie je možné presne určiť, z čoho zamestnávateľ vyvodil povinnosť odpracovať zvyšok skúšobnej doby, či z formulácie oznámenia o skončení pracovného pomeru alebo z vlastného nesprávneho výkladu alebo sa jednalo o úmysel zavádzať zamestnanca; oznámenia o skončení pracovného pomeru v skúšobnej dobe je však možné doručiť opätovne.

Skončenie pracovného pomeru v skúšobnej dobe môže urobiť zamestnanec aj zamestnávateľ  písomne z akéhokoľvek dôvodu alebo bez uvedenia dôvodu.  Písomné oznámenie o skončení pracovného pomeru sa má doručiť druhému účastníkovi spravidla aspoň tri dni pred dňom, keď sa má pracovný pomer skončiť. Ak skončenie  pracovného pomeru nie je urobené písomne, nespôsobuje to jeho neplatnosť.

Zákon stanovuje, že skončenie pracovného pomeru v skúšobnej dobe treba oznámiť druhému účastníkovi spravidla aspoň 3 dní vopred, ale táto lehota má len poriadkový charakter a ak zamestnanec alebo zamestnávateľ oznámia skončenie parcovného pomeru v kratšej lehote, nebude to mať vplyv na skončenie pracovného pomeru. Iná situácia je ale v prípade, ak je v pracovnej zmluve dojednané, že skončenie pracovného pomeru je potrebné doručiť najmenej tri dni pred skončením pracovného pomeru, vtedy takúto podmienku dojednanú v pracovnej zmluve treba dodržať. 

Svoje otázky do poradne nám zasielajte na poradna@firma.zoznam.sk>

Viac o téme: Predĺženie Doba Skúšobná PN Doby PN-ka Skúšobnej
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Foto: Photl.com, Zdroj: Poradňa

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy