Skončenie pracovného pomeru počas skúšobnej doby

poradnaporadna

Chcela by som Vás poprosiť o radu a teda o odpoveď na moje dve nasledujúce otázky: Je možné prepustiť zamestnanca zo dňa na deň, keď sa nachádza v skúšobnej lehote? Ak nie, ako sa teda musí postupovať? Stačí, aby bola výpoveď podpísaná od konateľa spoločnosti alebo musí byť výpoveď obojstranne podpísaná? Je možné prepustiť zamestnanca v skúšobnej lehote ak je zamestnanec na PN?

Poradňa: Počas skúšobnej doby sa nejedná o výpoveď z pracovného pomeru, ako o skončenie pracovného pomeru v skúšobnej dobe. V skúšobnej dobe môže zamestnávateľ a zamestnanec skončiť pracovný pomer písomne z akéhokoľvek dôvodu alebo bez uvedenia dôvodu, ak ďalej nie je ustanovené inak. Zamestnávateľ môže skončiť pracovný pomer v skúšobnej dobe s tehotnou ženou, matkou do konca deviateho mesiaca po pôrode a dojčiacou ženou len písomne, vo výnimočných prípadoch, ktoré nesúvisia s jej tehotenstvom alebo materstvom, a musí ho náležite písomne odôvodniť, inak je neplatné.

 

V zákone je síce uvedené, že skončenie treba oznámiť spravidla aspoň 3 dni vopred, pokiaľ však v pracovnej zmluve medzi zamestnancom a zamestnávateľom nie je výslovne dojednané, že takéto oznámenie musí byť vykonané 3 dni vopred, nedodržanie tejto lehoty nespôsobuje neplatnosť skončenia pracovného pomeru v skúšobnej dobe. Pracovný pomer sa skončí dňom, ktorý je uvedený v oznámení ako posledný deň trvania pracovného pomeru.

 

Oznámenie o skončení pracovného pomeru musí byť podpísané osobou oprávnenou konať v mene zamestnávateľa a musí byť doručené zamestnancovi.

Písomnosti zamestnávateľa týkajúce sa vzniku, zmeny a skončenia pracovného pomeru musia byť doručené zamestnancovi do vlastných rúk. Písomnosti doručuje zamestnávateľ zamestnancovi na pracovisku, v jeho byte alebo kdekoľvek bude zastihnutý. Ak zamestnávate vykonáva doručenie osobne, je potrebné aby zamestnanec na jednom vyhotovení oznámenia vyznačil dátum prevzatia a podpísal sa ( napr. prevzal dňa..) Ak to nie je možné, možno písomnosť doručiť poštovým podnikom ako doporučenú zásielku. Písomnosti doručované poštovým podnikom zamestnávateľ zasiela na poslednú adresu zamestnanca, ktorá je mu známa, ako doporučenú zásielku s doručenkou a poznámkou "do vlastných rúk".

 

Povinnosť zamestnávateľa doručiť písomnosť sa splní, len čo zamestnanec písomnosť prevezme alebo len čo ju poštový podnik vrátil zamestnávateľovi alebo zamestnancovi ako nedoručiteľnú, alebo ak doručenie písomnosti bolo zmarené konaním alebo opomenutím zamestnanca alebo zamestnávateľa. Účinky doručenia nastanú aj vtedy, ak zamestnanec alebo zamestnávateľ prijatie písomnosti odmietne, ak sa tak stane pri osobnom doručovaní, je potrebné túto skutočnosť preukázať, napr. podpisom osôb, ktoré dosvedčia, že zamestnanec odmietol prevziať písomnosť.

 

Zamestnávateľ môže ukončiť pracovný pomer so zamestnancom počas skúšobnej doby aj v čase, kedy je zamestnanec uznaný za PN. Okrem toho, skúšobná doba sa predlžuje o čas prekážok v práci na strane zamestnanca, takže ak zamestnanec počas skúšobnej doby ochorie a bude dva týždne PN, jeho skúšobná doba sa zo zákona predĺži o tieto dva týždne.

 

18.11.2011

 

Svoje otázky do poradne nám zasielajte na poradna@firma.zoznam.sk

Viac o téme: Poradna Kariera2011 1.9. Vypoved okamzita skusobna doba
  • Autor: © Zoznam

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy