Túžite po kariére, no nechcete skončiť opustený a sám? Tipy, ktoré zachránia váš ľúbostný život

Ilustračné fotoIlustračné foto Zdroj: thinkstockphotos.com

Byť podnikateľom má mnoho výhod. Ste svojim jediným pánom, robíte čo vás baví a ak ste šikovný aj slušne zarábate. Na jednu tému však v prívale povinností podnikatelia často zabúdajú, a to vzťahy. Pre oboch partnerov totiž môže byť skutočne ťažké udržať iskru, keď jeden z nich podniká.

Podnikateľov môžeme zaradiť medzi vzácne druhy. Ich mysle sú neprestajne v pohybe, zamerané stále na iný aspekt podnikania, a to s malými či dokonca žiadnymi prestávkami. K svojim firmám sa správajú ako k svojim deťom, a preto sa musia veľmi snažiť, aby neprenášali obchodný neúspech do osobného šťastia. Ako si udržať zmysluplný vzťah aj keď podnikáte?

Buďte čestní a vopred priznajte záväzky voči vašej firme

Partnerovi povedzte, čo robíte a aké povinnosti z toho vyplývajú. Čím lepšie vysvetlíte prečo ste sa rozhodli robiť práve túto činnosť, tým viac porozumenia nájdete, keď budete musieť zmeniť spoločné plány kvôli pohotovosti vo firme. Svoju víziu musíte partnerovi predať rovnako ako ktorémukoľvek spoločníkovi či zamestnancovi.

Zapojte svoju polovičku do podnikania

Na začiatku vzťahu dovoľte partnerovi, aby vám s prácou pomohol. Čím viac urobí, tým ľahšie vás pochopí. Pýtajte sa na jeho či jej názory o rozhodnutiach, ktoré v spoločnosti robíte.

Ilustračné foto Galéria fotiek (2) Zdroj: thinkstockphotos.com

Podeľte sa s partnerom o plány vo vašom kalendári

Väčšina podnikateľov nedá na svoj kalendár dopustiť. Mnohí z nich ho majú naplnený mesiace dopredu. Pokiaľ ste mimoriadne úprimní ohľadom toho, kde ste a čo robíte, budujete vo vzťahu dôveru. Okrem iného vám to ušetrí aj občasné otázky typu: „Čo robíš?“ a „Kde si?“. V žiadnom prípade to však neberte ako ospravedlnenie dlhej odmlky počas služobnej cesty, lebo váš partner nie je povinný sledovať váš program.

Buďte úprimní ohľadom voľného času, ktorý máte

Urobiť si voľno, ísť na dovolenku či romantickú večeru a venovať kompletnú pozornosť vašej polovičke je dôležité, no jednoznačne nevzbudzujte nerealistické očakávania. Prirodzená povinnosť venovať sa partnerovi vám umožní na chvíľu vypnúť, no nedovoľujte si to príliš často, najmä ak vaše podnikanie len rozbiehate.

Urobte zo svojho partnera prioritu číslo jedna

Zo všetkých tipov je tento najdôležitejší. Zrejme to znie hlúpo, lebo všade sa dočítate, že vašou najdôležitejšou prioritou by mal byť váš podnik, no ak ste našli toho pravého či pravú, nikdy by vás nepostavili do pozície, ktorá by ho ohrozila. Ten správny človek totiž vie, že váš úspech jej aj jeho úspechom.

Viac o téme: Pomoc Láska Kariéra Vzťah Podnikateľ Podnikať
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Text: ľgh; Zdroj: entrepreneur.com; Foto: thinkstockphotos.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy